imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Hiába csak két mag, mégis az iPhone nyer


A PhoneBuff csapata kíváncsi volt mennyit ér az okostelefonok közt dúló háborúban, a frekvencia illetve a processzor magok számának méregetése. Nemrég már megírtuk a Geekbench eredményeket, de a hozzászólások közt továbbra is akadtak olyanok, akik csak a magok számát meg a memória méretét emlegették. Pedig…

Az alábbi videóban látható, ahogyan az iPhone, gyakorlatilag megeszi reggelire a mellette lévő versenyzőket, pedig a specifikciók alapján egyáltalán nem egy súlycsoportban játszanak. Vagy mégis?

Mérlegelés:

iPhone 6: 1,39 GHz, két mag, 1GB RAM
Galaxy S5: 2,5 GHz, 4 mag, 2GB RAM
HTC One M8: 2,5 GHz, 4 mag, 2GB RAM

Az egyszerű számokat nézve, a néző úgy gondolhatja, hogy nincs kérdés, a Galaxy S5, és a HTC One az iPhone-hoz képest olyan mintha Muhammad Ali Fekete Pákóval mérkőzne meg.

Pedig ez nem ilyen egyszerű. Már a Geekbench tesztekből is kiderült, hogy összességében az iPhone 6 sokkal gyorsabb mint a konkurencia modelljei. Több magos számításban egy hajszállal elmarad, de egy magos teljesítményben gyakorlatilag verhetetlen az iPhone. Fontos tudni, hogy hiába a sok mag, nem minden feladatot lehet szétosztani a magok közt, ezért még mindig nagyon fontos az egy magos teljesítmény, és persze még valami: ez pedig az optimalizáció. Bár a Samsung és a HTC azonos teljesítményt tud papíron, mégis jól látszik, hogy a HTC jobban optimalizálta a rajta futó Androidos rendszert, ezért a földbe döngöli a Galaxy S5-öt. Az is jól látszik, hogy bár az iPhone 6 ban csak fele annyi memória dolgozik mint a vetélytársakban, mégis jóval gyorsabban képes kezelni az egymás mellett futó alkalmazásokat.

Piros sarokban: iPhone 6: Kék sarokban az Androidos ellenfelek.

Nem is húzom tovább, nézzétek meg inkább a videót. Néhol egészen szorossá válik a küzdelem, de a második kör végére az iPhone kiütéssel nyeri a mérkőzést. Az érdemi rész 1 perctől kezdődik, tekerjetek bele nyugodtan:

Természetesen lesznek még ilyen összehasonlítások, újabb Androidos készülékekkel is, de látva a Galaxy S5 nagyjából 50 százalékos lemaradását, nem nagyon aggódnék, hogy a közeljövőben jelentősen meg tudnák szorongatni az iPhone-t.

Mostantól ha valaki elkezd vitázni, és specifikációkkal próbálja alátámasztani, hogy az iPhone mennyivel gyengébb, akkor csak ezt a cikket linkeljétek be az illetőnek.

Forrás: PhoneBuff

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!