imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Gesztusvezérelhető billentyűzetet tervez a Google iOS-eszközökre


A hírek szerint a Google egy saját third-party billentyűzetet tervez iOS-re, ahol már az Android készülékekre tervezett billentyűzet újításai is bemutatkoznának, így akár hangrögzítéssel történő üzenetküldés vagy a gesztusokkal történő írás.

Bár az iOS 9 tavaly ősszel nem hozott akkora változást az iPhone vagy iPad billentyűzetén, mint az iOS 7, azért tartogatott újításokat is, így a San Francisco betűtípus mellett bemutatkozott pár újítás a virtuális billentyűzetnél, amiről itt tudtok tippeket olvasni. Külső fejlesztésű billentyűzeteket egyébként is csak 2014 és az iOS 8 megjelenése óta tudunk telepíteni az iOS-eszközünkre, ami nem baj, mert láthatóan van igény a platformok közötti átjárhatóságra és többféle szolgáltatás közül történő válogatásra. Így jött a Fleksy, a Swype, vagy épp az Emoji++, hogy aztán végül az Apple is átalakította a saját emoji-billentyűzetét. Korábbi hírek szerint a Microsoft is teszteli a Windows Phone-okon használt Word Flow billentyűzet iOS változatát.

Hogy vajon olyan lesz az iOS-re tervezett Google billentyűzet, mint az a fenti promóciós videóban látható? Nem tudjuk, de a The Verge szerint a Google nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a billentyűzet erősen építsen a saját keresőmotorjukra – ha már úgyis egy milliárd dollárt fizetnek az Apple-nek, hogy az ő keresőjük legyen az alapértelmezett kereső iOS-eszközökön. Ha lehet hinni a híreknek, akkor igen, valami ilyesmire számíthatunk: több képernyű simogatás (gesztusvezérlés), Google-logós azonnali kereső ikon, külön kép- és GIF-keresési lehetőség. Az appot állítólag most a saját alkalmazotjaival teszteli a cég.

Bár a Google továbbra is piacvezető, ha online keresésről van szó, bizonyíthatóan az asztali gépeken végrehajtott keresésekből profitál jobban, mert ott tud több reklámot megjeleníteni. Arról nem is beszélve, hogy míg desktopon az emberek többsége „lustaságból” keres rá „értelmetlen” oldalakra (pl. Facebook, Gmail stb.), hogy egyszerűen megnyissa őket, addig mobil változatban ezekre mind léteznek külön appok, tehát nem kell a Google keresőjét használniuk azoknak, akik máshol erre használják. Arról nem is beszélve, hogy pl. a Facebook is elkezdett leválni erről a rendszerről, gondoljunk csak arra, hogy ha bármilyen cikket nyitunk meg telefonon a hírfolyamból, azt nem böngészőben nyitja meg, hanem a Facebook alkalmazásban.

Egyelőre bizonytalan, hogy a Google mikor fogja kiadni a kész billentyűzetet iOS-re, ahogy a felröppent híreket sem kommentálták.

Forrás: The Verge

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!