imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Csináld meg még ma – az Emlékeztetők alkalmazás rejtelmei


Nincs is annál nagyobb win, mint amikor előre megtervezed az egész napod és úgy hajtod álomra a fejed, hogy mindent kipipáltál a listádon. Az Emlékeztetők alkalmazás egy igazi csiszolatlan gyémántja a macOS-nek és iOS-nek, mutatjuk hogyan használhatod ki a legjobban!

Az élet nem habostorta, tele van feladatokkal. Mind személyes, mind pedig munkaügyi vonatkozásban. Nyilván neked is már megvannak a jól bevált módszereid, hogy mindent irányítás alatt tarts, de azért egy kis extra segítség jól jöhet.

Apple Emlékeztetők

Ha nem akarod túlbonyolítani a dolgot, használd az Apple natív alkalmazását, az Emlékeztetőket (Reminders). Mivel az Apple saját alkalmazásáról beszélünk, így az eszközökön átívelő, tökéletes integráció adott. Működik Macen, ami a fő munkaeszközöd (lehet) és persze az iPhone-odon, iPadeden és Watch-on is, melyek veled vannak mindig, akár útközben is.

Hívd segítségül Sirit!

A Siri segítségével bármikor állíthatsz be akár idő, akár helyszín specifikus emlékeztetőket. Talán ez a legyorsabb módja az egésznek. És persze ez lenne a lényege a digitális asszisztensnek is. Milyen jó is lenne, ha végre megtanulna magyarul (is).

A Siriből beállított emlékeztetők beállításához

  1. Mondd ki a “Hey, Siri” varázsszót vagy tartsd lenyomva a Home gombot, amíg Siri előre nem kerül
  2. Nevezd meg az emlékeztetést, például: Emlékeztess, hogy hívjam fel Apát 7-kor vagy szólj, hogy keressem meg Petit, ha beértem a munkába. 
  3. De használhatod akár specifikus listák bővítésére, úgy mint: Adj még hozzá egy liter tejet a bevásárló listámhoz! Ha nincs még ilyen listád, akkor Siri automatikusa felajánlja, hogy készít számodra egyet.
  4. Ha pedig éppen böngészel és találtál valami érdekeset, akkor megkérhetes Sirit, hogy emlékeztessen a témára később.

Rendezd őket megfelelő sorrendbe

Ha már összegyűlt egy szakajtó tennivalód, akkor ha összerendezed őket biztosan segít abban, hogy megelőzd a halogatást is. Hogy ne vessz el a teendőidben több féle tetszőleges struktúra szerint rendezheted őket és már el is kezdheted kipipálni a tételeket.

Ilyen lehet a prioritás, mely lehet alacsony, közepes vagy magas. Ha a megfelelő prioritásokat beállítottad az adott elemeknél, akkor a Nézet > Rendezés módja > Prioritás mezőnél könnyen sorban is állíthatod őket.

A listákat bonthatod projektekre (nyaralás, házépítés, etc.) vagy kontextus szerint is rendezheted őket (otthon, munka, egyéb teendők, stb.). Annyi listát hozhatsz létre, ahányra csak szükséged van, sőt még meg is oszthatod őket közvetlenül másokkal.

Az ismétlődő emélkeztetők használatával visszatérő dolgokra állíthatsz be értesítést. Úgy, hogy közben számtalan ismétlődési minta közül választhatsz.

Még néhány trükk

  • Elemek mozgatása: a listák közt bármikor variálhatsz, akár drag and drop módszerrel is
  • Command + klikkel: több elemet is kijelölhetsz egyszeerre
  • Shift + klikkel: elemek egész sorát jelölheted ki
  • Csoportos szerkesztés: több elem kiválasztása esetén jobb egér gombbal módosíthatod mindet egyszerre

Ha már mindent tudsz az emlékeztetők beállításáról, akkor is kövesd az iMagazint, jövünk még olyan tippekkel, melyekben megmutatjuk hogyan használhatod ki legjobban az Emlékezetetők és Naptár kombóját, a maximális produktivitás érdekében.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!