imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Adná az éjkék szín?

Kék színben érkezhet az iPhone 12 Pro

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Gigantikus MacBookot épít az Apple Chicagóban


Még az is lehet, hogy a végén Apple Store lesz belőle, a képek alapján kicsit szkeptikusak vagyunk. A most épülő chicagói bolt tetejét egy méretes Apple logó díszítheti majd, a tetők kerekített kialakításával felülnézetből így simán összekeverhető lesz egy MacBookkal.

Az Apple Store-ok általában nem az egyszerű építészetükről ismeretesek. Ott van például a gyönyörű Regent Street-i bolt, vagy a nemrégiben a Dubai Mallban nyílt üzlet. A külső és belső kialakítás szorosan követi a cég prémium státuszát. Az építés alatt álló chicagói üzlet is minél jobban próbál leválni a környező épületek formastílusáról, hatalmas üvegfalak teszik majd ki a 1858 négyzetméteres üzletet, felül pedig egy szénszálas tető fedi majd, egy méretes Apple logóval megspékelve.

A boltról készült első renderek még 2015-ben láttak napvilágot, ahol már láthatóak voltak a préri stílusra mutató építészeti vonások (alacsony hajlásszögű tető, jócskán túlnyúló eresz, hangsúlyos horizontális vonalak, tájba simuló épülettömb, természetes anyagok használata). Az üvegfalak félhüvelyk vastag elemekből állnak össze, ezekből négy réteget használtak. Nagyon érdekes, ahogy a terveken is látszik, hogy a tér központi elemeként funkcionál a boltnak, mégsem rondít bele a látványba köszönhetően az üvegfelületeknek. Ha a végeredmény is hasonló lesz, akkor le a kalappal a tervezők előtt.

A londoni székhelyű Foster+Partners igazán kitett magáért. A tetőre helyezett Apple logó eredetileg nem volt betervezve, a beszámolók alapján az épület legvastagabb pontja csupán 1,2 méter, a legvékonyabb pedig nagyjából 10 centiméter. Ez egy igazán kellemes, szellős hatást kölcsönöz a konstrukció egészének, az enyhén lekerekített tető és a ráapplikált ideiglenes Apple logó pedig olyan érzést kelt bennünk, mintha egy hatalmas MacBookot épített volna a cég. Lehet, hogy valóban felkerül a logó a tetőre.

A leleplezésre váró tervek a számítástechnika üvegbe burkolt templomáról szólnak a történelmi Michigan Avenue híd mellett, valamint a grandiózus lépcsőkről, amelyek az utca szintjétől a Chicago-folyó északi partja mentén húzódó sétány között terülnek majd el. […] Az előterjesztett tervek alapján a bolt egy üres étkezdét fog majd kiváltani a Michigan sugárút 401. alatt. Egy irodaépület 1858 négyzetméteren elterülő boltrésszel, ahonnan belátni a folyót és az építészeti túrahajók flottáit.

Az üzlet természetesen minden dizájnbeli újdonságot tartalmazni fog, amit már tavaly a San Francisco-i Apple Store-ban is bemutattak, beleértve a kinti előteret a videófallal, amit csak simán Fórumnak neveztek el. Arról nincs információ, hogy pontosan mikor adják át az óriás MacBookot. Ha errefelé jártok, mindenképp látogassatok el ide, mert igen impozáns lesz a látvány.

Forrás: The Verge és Chicago Tribune

Ha érdekel az Apple világ és rendszeresen olvasnál hasonló érdekes, vicces cikkeket a témában, akkor kövesd nyomon az iMagazin Shuffle-t!

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!