imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Gomba módra nyílnak majd az Apple Watch boltok


Két francia blog is megszellőztette, hogy hamarosan Apple Watch Store-ok nyílhatnak több luxusáruházban is. Ez nagy valószínűséggel igaz is, összeszedtük, hogy miért lesz ennek értelme.

A Mac4Ever, és a FashionMag szellőztette meg a hírt, miszerint az Apple gőzerővel dolgozik Párizsban kifejezetten Apple Watch értékesítésre szakosodott kis boltokon. Elsőként a Mac4Ever írta meg, hogy Párizsban a Galeries Lafayette áruházban építkezik az Apple. Ez egy kifejezetten drága márkák árusítására szakosodott áruház, melyben a legdrágább márkák termékeit lehet megvásárolni.

A fehér leplek alatt lehetnek majd az Apple Watch kioszkok.
A fehér leplek alatt lehetnek majd az Apple Watch kioszkok.

Az említett áruházban az első szinten zajlanak építkezések, és nem lennénk meglepve, ha az áprilisi Apple Watch rajtot követően több ilyen kis Apple Watch Store nyílna meg a Geleries Lafayette-hez hasonló méregdrága áruházakban szerte Nyugat-Európában.

Egyértelmű, hogy az Apple Watch értékesítése sok mindenben különbözik majd az eddigi Apple termékektől. Az Apple például sosem reklámozta a termékeit modellekkel, de az Apple Watch már két magazin címlapján is feltűnt, híres modellek csuklóján. Az első ilyen a Vogue magazin volt az ismert Kínai modellel, Liu Wennel, a második címlap pedig épp a héten jelent meg USA-ban, Candice Swanepoel modellel, aki a Victoria’s Secret egyik topmodellje.

Apple Watch a kínai Vogue-ban

Ne felejtsük el, hogy az Apple Watch még tavaly a párizsi divathét keretében jelent meg a Colette-ben, ahol a divatszakma képviselői tapogathatták meg az órát, az utca embere pedig egy kirakaton keresztül csodálhatta meg, a megjelenés előtt fél évvel.

large@2x

Az sem lehet véletlen, hogy az Apple Angela Ahrendts-t is magához csábította, aki nemrég hivatalosan is megkezdte munkáját az Apple-nél. Róla tudni kell, hogy a Burberry angol luxusmárka vezérigazgatója volt. Az Apple-nél a „Senior Vice President, Retail and Online Stores” vagyis az utcai és online boltokért felelős alelnöki posztot tölti be. Az életrajzból kiderül, hogy közvetlenül Tim Cooknak jelent, és az üzletek és webshop üzemeltetéséért és terjeszkedéséért felelős, mely „milliók vásárlási élményét definiálta újra világszerte”. Egészen biztos, hogy Angela Ahrendts-nek rengeteg tapasztalata van a méregdrága divatmárkák világában, talán pont az ő irányítása alatt tervezik az Apple Watch Store-okat.

Angela Ahrendts

Ezek után nem is kérdés, hogy az Apple Watch értékesítési stratégiája egészen más lesz, mint a többi Apple terméké. Az Apple Watch egyértelműen és gőzerővel a divat világát célozza majd, ezért adja magát, hogy kifejezetten az Apple Watch értékesítésére szolgáló mini store-ok nyíljanak a divat fővárosaiban például Párizsban, Londonban, a legdrágább márkák mellett, mint például a Louis Vuitton, Fendi, Armani, Rolex, Yves Saint Laurent, Dior, és még sorolhatnánk.

candice-swanepoel-self-magazine-march-2015-issue_1

Jómagam többször is jártam már a londoni Harrods-ban, ahol az elképesztő árak mellett már csak a tömeg elképesztőbb, ahogy a legdrágább márkák szatyraival mászkálnak és vásárolnak meg több százezer forintos cipőket, táskákat, milliós órákat, és nagyjából mindent, amiről egy átlagember csak álmodhat. Ezekben az áruházakban biztosan nem lesz gond eladni az aranyból készült Apple Watch modelleket.

 

Nov-2014-Inside-Spread

Talán most sokakban felmerül, hogy vajon Magyarországon mikor és hol lesz kapható az Apple Watch. Eddigi információink alapján nem sok jóval tudunk szolgálni. A CultofMac értesülései szerint, az USA-ban az Apple Watch kizárólag Apple Store-okban lesz elérhető a rajt után. Mivel Magyarországon nincs Apple Store, sem Harrods, vagy a Galeries Lafayette-hez hasonló (főleg ha a vásárlóerőt is számításba vesszük) luxusáruház, így nem valószínű, hogy az Apple megkezdi az Apple Watch forgalmazását hazánkban. Persze ez nem azt jelenti, hogy sosem lesz itthon Apple Watch, de az eddigi infók alapján annyira speciális lesz a termékkihelyezés, hogy ez majd csak igen lassan szivároghat le például az Apple Premium Reseller boltokba. Ne felejtsük el, hogy az első iPad rajtjára 8 hónapot vártunk, és az első iPhone sem volt kapható Magyarországon. Ettől függetlenül érdekes lesz figyelni ahogy az Apple Watch szép lassan elindul világhódító útjára.

 

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!