imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Gondok az iPhone 8 vezeték nélküli töltője körül


Gyakorlatilag minden szaklap biztosra veszi, hogy a következő iPhone-t már vezeték nélkül is lehet majd tölteni. Ez alapvetően jó hír lenne, viszont úgy néz ki, nem megy minden olyan olajozottan a gyártás körül, mint ahogy azt eltervezték.

Aki még emlékszik rá, tavaly az iPhone 7 Plus bemutatásakor nagy hangsúlyt fektettek a Portré módra, ami a háttér elmosásával profi fényképezőgépekre hajazó képeket képes készíteni a telefon dupla lencséjének köszönhetően. Az egyetlen szépséghibája csak az volt a történetnek, hogy a funkció még nem állt egészen készen a bemutatkozásra. Így csak később, egy szoftverfrissítés után tanulták el a trükköt a telefonok, noha a szükséges hardveres felszereltség végig megvolt bennük.

A Daring Fireball ismert szerzője, John Gruber szerint nagyon hasonló lesz a helyzet a következő generációs iPhone-ok vezeték nélküli töltésével is. A telefon hardvere készen áll, de a funkció érkezésére várni kell majd, Gruber szerint egészen konkrétan az iOS 11.1-ig. Na nem azért, mert akkora szoftveres truváj megoldani, hogy az iOS kezelje az újfajta töltést, hanem mert maga a töltő gyártása késhet majd. Addig inkább nem hergelnék a népeket azzal, hogy közben a rendszerben már megtalálható a lehetőség, és nem tudják használni.

Ez még csak a történet egyik fele. Gruber a fentieket feltételes módban írta, így egyrészt koránt sem biztos, hogy így lesz, másrészt egy kis késést mindenki kibír. Sokkal fájóbb viszont az a rész, ahol sokkal határozottabban fogalmazott a szerző: a vezeték nélküli töltőt külön értékesíti majd az Apple. Gondolom ezen kevesen lepődtek meg igazán, de azért elegánsabb lett volna a cég részéről, ha minden érkező iPhone mellé becsomagolják az új megoldást. Ismerve az Apple kiegészítők árszabását, a ceruza feltételezhetően vastagon fog fogni.

Ez persze nem sok mindenkit zavarna, ha cserébe tényleg valami forradalmi technológiát kínálna az Apple. Sokan azt remélik, hogy Cupertinóban valahogy sikerült megoldani a hosszabb hatótávú vezeték nélküli töltést, ami azért tényleg elég jól hangzik (feltéve ha klinikai vizsgálatok is igazolják, hogy nem kapsz tőle rákot két nap alatt). Ezzel szemben legtöbben most úgy gondolják, hogy „csak” az Apple Watch-ból is ismerős indukciós töltő fog érkezni.

Kérdés, hogy az utóbbi mennyire hozza majd lázba az embereket…

Forrás: 9to5mac

Az utóbbi időben egyre jobban felpörögtek az iPhone 8 körüli hírek, amelyek ilyen közel a bemutatóhoz, már egyre biztosabbaknak vehetőek. Ha nem akarsz lemaradni, ebben a dossziéban megtalálod mindet.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!