imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Adná az éjkék szín?

Kék színben érkezhet az iPhone 12 Pro

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Gondoltad volna, hogy miből készül az iPhone? – videó


Hát iPhone-ból. Pontosítok egy kicsit: az Apple nagyon szeretné, ha belátható időn belül az évi több száz milliónyi iPhone nem a szeméttelepekre kerülne, hanem vissza hozzájuk, hogy új iPhone-ok készülhessenek belőlük. A cég újabb animációs videóval példázza környezettudatosságát.

Mindenki tisztában van azzal, hogy az Apple az a cég, amelyik iránymutató munkát végez a környezettudatosság terén hosszú évek óta. Ezt nem csak úgy a levegőbe mondják, a vállalat komoly előírásokkal rendelkezik arra vonatkozóan, hogyan tudják a legjobban megvédeni környezetünket. Ezeket az irányelveket pedig a beszállítóiktól is elvárják, úgymint a Corningtól is, a Gorilla Glass gyártójától, akik nem is olyan régen 200 millió dollárt kaptak az Apple-től.

Az idei zöld kampány kezdetén Lisa Jackson, a cég környezetvédelmi, politikai és társadalmi kezdeményezésekért felelős alelnöke az Apple Park teljes önellátóságáról beszélt. Itt említette meg azt is, hogy az Apple tervei szerint a termékeket is egy zárt körforgásban állítaná elő a jövőben. Ami nagyon menő. Természetesen már most is vannak olyan komponensek, amik ilyen módon készülnek, de az hogy az egész mobil az utolsó csavarig újrahasznosított anyagokból származik, igencsak zöld megoldásnak tűnik.

Az alábbi videóban LIAM-et láthatjuk, a robotot, ami darabjaira szedi az iPhone-okot és elszeparálja az alkatrészeket, hogy azt utána a lehető leghatékonyabb módon lehessen majd feldolgozni. Az Apple korábban elmondta, hogy még nem tudják, pontosan hogyan fogják a hajmeresztő ötletüket kivitelezni, de dolgoznak rajta. Napról napra közelebb kerül az Apple a céljához, hogy a végén valóban beváltsák majd az ígéreteket és kicsit jobb hellyé tegyék a bolygónkat.

Őrületesnek hangzik, de dolgozunk rajta. Egy zárt körű ellátási rendszer kialakítása felé haladunk. Egy nap szeretnénk majd arra képesek lenni, hogy kizárólag újrahasznosított anyagokból, így például a régi eszközeitekből, készítsünk új termékeket…Tulajdonképpen olyasvalamit csinálunk, amit ritkán teszünk: még az előtt tűzzük ki a nagy célokat, még mielőtt teljesen tudnánk, hogyan fogjuk azt megvalósítani. Ez egy kicsit nyugtalanít minket, de úgy gondoljuk, ez nagyon fontos, mert a technológiának, mint ágazatnak, ebbe az irányba kellene haladnia.

Míg LIAM szorgalmasan hordja-viszi a régi, megunt iPhone-okat, addig a háttérben az Apple munkatársai narrálják a történéseket. A sztori szerint mágikus, ami az Apple gyáraiban történik. Ha egyszer valóban 100%-ban zöld telefont készít majd az Apple, az tényleg varázslatos lesz. Nem lenne rossz, ha egy kicsit ebben is versenyeznének a cégek, nem csak kijelző felbontásban és processzor sebességben.

Lisa Jackson:. Liam fog egy iPhone-t és darabokra szedi.

Sarah Chandler: A folyamat során ezeket a tökéletesen elkülönített elemeket kapjuk. Rá kell jönnünk, mihez kezdjünk velük ott, ahol a mágia történik.

TJ Tyler: Próbáljuk meg visszaforgatni a saját ellátási láncunkba és használjuk fel újra a saját anyagainkat, amiket mi generáltunk.

Chandler: A célunk az, hogy az anyagot úgy kezeljünk mint egy ajándékot, hogy minél többször újrahasználhassuk és átessen a cikluson, hogy ne kelljen új anyagot kibányásznunk a földből. Ez elképesztően izgalmas.

Forrás: 9to5mac

Korábbi cikkünket LIAM-ról itt találod.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!