imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Adná az éjkék szín?

Kék színben érkezhet az iPhone 12 Pro

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Google Calendar és Gmail kezelése iPhone-on és iPaden


Bár az Apple házon belüli megoldásai megfelelőek egy átlagfelhasználó számára, mégis a többség elsődleges fiókként a Google-t használja. Ahhoz, hogy az iPhone-od is szinkronban legyen a Gmail fiókoddal és a Google Calendarral, nincs szükség külön alkalmazásra: a gyári appban is tudod kezelni őket!

Magam is napi használója vagyok a Google-szisztémának, hiszen a Gmail, a Google Drive, vagy a YouTube megkerülhetetlen a hétköznapok során. Érthető, ha valaki egy rendszerbe szeretné kezelni a dolgait, így a naptárbejegyzéseket is a Google fiókjában tárolná iCloud helyett és az elsődleges e-mail fiókja is ide tartozik. A Google-nak mostanra a Gmail alkalmazása is nagyon korrekt, de a gyári Mail alkalmazás, illetve a Naptár is alkalmas Google, Microsoft vagy más fiókok kezelésére.

A beállítása nagyon egyszerű és bárki számára könnyen elvégezhető. Lépjünk be a Beállításokba és görgessünk le a Fiókok és jelszavak szekcióig. Az iPhone itt tárolja az Automatikus kitöltéshez kapcsolodó jelszavak, amiről korábban már volt szó, illetve a fiókok résznél máris látjuk az éppen használatban lévő iCloud fiókunkat. Koppints a fiók hozzáadása opcióra, esetünkben válaszd ki a Google-t és jelentkezz be, akárcsak a böngészőben. Innentől a Google fiókod hozzá van adva a telefonodhoz.

Ugyanitt külön beállítható, hogy pontosan mit szeretnénk használni a Google fiókunkból. Egyéni preferenciák szerint a Kontaktokat érdemes lehet kikapcsolni, hogy ne keveredjen össze a már meglévő iCloudos listával. Hozzáadhatjuk a Mailt, a Naptárakat, illetve Jegyzeteket is. Ha ezzel megvagyunk, akkor már a gyári alkalmazásokban kezelhetjük ezeket, nem lesz szükségünk se a Gmail, se a Google Calendar appokra.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!