imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A Google Copresence lehet az AirDrop alternatívája


Az Android és más Google szoftverek kódjai időről időre izgalmas, még be nem jelentett termékekről rejtenek információt. Legutóbb a Copresence nevű szolgáltatás nyomaira figyeltek fel egyesek, amiről egyelőre csak annyit tudni, hogy az iOS-felhasználókat is célozza.

A Google Services androidos verziójának legfrisebb csomagját kibontva bukkantak rá a Google Copresence szolgáltatásának részeire, köztük több meglehetősen jópofa illusztrációra is. Ezek érdekessége, hogy mindegyiken több készülék szerepel, legalább egy Android, és egy iPhone vagy iPad és ezek különféle módon és céllal létesítenek kapcsolatot.

Biztosan szinte semmit sem lehet tudni ugyan a Copresence működéséről és funkcionalitásáról, van azonban néhány feltételezés az Androidos közösség tagjai részéről, ami legalábbis valószínűnek tűnik.

A grafikákból és a névből is arra lehet következtetni, hogy az új szolgáltatás a különböző iOS és Android készülékek közötti együttműködést javítja, ami a gyakorlatban valószínűleg inkább hasonlít majd az AirDrophoz, mintsem a Continuity-hez.

google_ios_android_copresence_hidden_graphics

Szintén a rajzokból kikövetkeztethető, hogy többféle kapcsolódási lehetőséget biztosít majd a készülékek között. Az egyik rajzon egy Android kapcsolódik egy iPad minihez, előbbi feje fölött Wi-Fi jel, utóbbinál pedig Bluetooth látható. Egy másik képen egy hangosbeszélős iPhone-t hallgat egy Android, a készülékek fölött hangszóró és mikrofon ikon látható. Az Android közönsége által meglehetősen kedvelt NFC technológiára nem találni utalást, de valószínűleg lesz szerepe a Copresence működésében, viszont az iOS készülékeknél ez nem lesz használható.

A találgatásokat színesíti, hogy a Google Chrome fejlesztői eszközeiben is találtak egy modult, ami a Copresence működését teszi lehetővé. Elképzelhető tehát, hogy az egyszerű platformok közötti fájlküldésen kívül lesznek olyan előnyei a Google új szolgáltatásának, amit egyelőre nem mértünk fel.

Az Android Police értesülései szerint a szolgáltatást egyes elemei már egy ideje tesztelés alatt állnak, és várhatóan az elkövetkezendő néhány hétben fogják hivatalosan is bejelenteni.

Addig pedig mehet tovább a találgatás. Ti mit gondoltok, mire készül a Google a Copresence-szel? Lehet alternatíva az AirDropra?

Forrás: Android Police

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!