imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A Google egykori MI fejese segít be az Apple-nek


Az Apple-nek sikerült elhappolnia egy évtizedes tapasztalattal rendelkező mesterséges intelligencia nagymestert a Google-től, John Giannandrea személyében. Rögtön meg is tették az MI törekvések vezérévé. Ha ezután sem lesz okosabb a Siri, akkor már semmitől…

Közismert, hogy a Szilícium-völgyben (is) ádáz harc zajlik a vállalatok között a legnagyobb koponyákért. Az Apple általában elég szép számmal tudja átigazolni magához az adott terület vezető szakértőit más vállalatoktól, ugyanakkor néha ők is belefuthatnak olyanba, hogy sorra szívják el tőlük a munkaerőt. Legutóbbi szerzeményük ékes darabja lesz az agy-kollekciónak, és feltehetően nagyon fog hiányozni régi munkaadójának.

A szóban forgó valaki nem más, mint John Giannandrea, aki bő 10 évig erősítette a Google csapatát, mint senior alelnök, és mint a keresés és mesterséges intelligencia részleg feje. A vállalathoz még akkor csatlakozott, amikor az megvette a Metaweb nevezetű startupot, ahol Giannandrea CTO-ként tevékenykedett. A Google-nél elsősorban azért volt a feladata, hogy integrálja a mesterséges intelligencia lehetőségeket a legkülönfélébb szolgáltatásokba, ide értve a keresőt, a Gmailt és a Google Assistantot is.

Most, hogy átigazolt az Apple-höz, a vállalat egész gépi tanulásos és mesterséges intelligencia stratégiájáért fog felelni, és egyenes Tim Cooknak jelent majd az elért eredményekről. Utóbbi egy, a The New York Times által megszerzett belső levélben így írt az alkalmazottaknak az új kollégáról:

John osztozik az adatvédelemmel kapcsolatos elköteleződésünkben és jól átgondolt koncepciónkban, ahogy igyekszünk a számítógépeket més okosabbá, még személyesebbé tenni. A technológiánkat át kell itassák azok az értékek, amelyek mindannyiunk számára kedvesek.

Ami azt illeti, rá is fért már az Apple-re, hogy elkezdjék komolyan venni a területet, és itt elsősorban a Sirire gondolok. Az utóbbi időben rengeteg kritika érte a digitális asszisztenst és nem alaptalanul.

Annak ellenére, hogy az Apple azonnal piacvezető szerepre tett szert Siri korai rajtjával, a konkurencia mára már teljesen beérte, sőt sok szempontból be is előzte az Apple megoldását. Ha ez így marad, annak hosszútávon nem lesznek jó következményei, tekintve, hogy az okosotthon kiegészítők térnyerésével egyre nagyobb hangsúlyt kapnak az asszisztensek. Nem véletlen, hogy a HomePod tesztek szinte csak és kizárólag a Sirit rótták fel negatívumként a hangszóró számlájára.

Remélhetőleg Giannandrea rövidesen kézbe veszi a dolgokat és rendet csap az állítólag meglehetősen megosztott, vízió nélküli Siri-csapaton belül.

Forrás: MacRumors

Épp tegnap írtunk róla, hogy az utóbbi időben ugrásszerűen megnőtt a Siri-vel kapcsolatos álláshirdetések mennyisége az Apple-nél. Úgy tűnik, egy hely már elkelt…

iPhone 40 000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!