imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A Nest lehet a Google válasza az Apple HomeKitre


A Google nemrég felvásárolta az okos termosztátot és füstérzékelőt gyártó Nestet, és egy mostani bejelentés alapján úgy tűnik, a Nest lehet a HomeKit platform egyik riválisa.

Az okos órák piaca mellett az okos otthon is egy olyan színtér, ahol még nincs egyértelmű befutó gyártó, de néhány ígéretes kezdeményezés mindenképpen látszik. Az Apple a legutóbbi fejlesztői konferenciáján jelentette be a HomeKit keretrendszert, ami az iOS 8-ban bemutatott HealthKithez hasonlóan egy alkalmazásba rendezi a különböző gyártók eszközeit, és szabályozza a különböző készülékek közti együttműködést. Tehát maga a keret már adott, azonban a HomeKit nyújtotta lehetőségeket kihasználó első készülékek még nem jelentek meg bolti forgalomban. Ezzel szemben a Google más megközelítéssel építi az okos otthon platformját.

Csaknem egy éve felvásárolta az egykori iPod-tervező, Tony Fadell alapította céget, mely a Nest intelligens termosztátokat és füstérzékelőket készítette. A Nestnek mindössze két terméke volt eddig, azonban azok komoly sikert hoztak és mellesleg a mai napig megvásárolhatóak az Apple Store-okban is.

nest_thermostat

Most a már Google-tulajdonban lévő Nest új bejelentést tett: bemutatta új partnereit, amelyek okos otthon készülékei a jövőben a Nesttel összehangolva szolgálják ki a felhasználókat.

Az eddig bejelentett gyártók listáján egyebek mellett megtalálható az LG, a Philips, és a Withings is, továbbá hamarosan Nest-kompatibilissá válnak a szintén a Google által felvásárolt biztonsági kamerákat gyártó Dropcam termékei is. Egyelőre annyit lehet tudni, hogy ezek a készülékek képesek lesznek a Nest termékekkel kommunikálni, de boritékolható, hogy a Google ennél komolyabb tervekkel készül. Hosszú távon valószínűleg a HomeKitet akarja megelőzni az otthoni platformok közötti harcban, vagy legalábbis egyenrangú alternatívát kíván nyújtani az Apple platformjára.

Dropcam_white_imagazin

Ez már csak spekuláció, de én azt tartom a legvalószínűbbnek, hogy idővel egy az egyben átveszik a Nest márkanevet és ez a Google otthonra szánt okoseszközeinek egységes márkaneve lesz, továbbá a külső gyártók termékei is a Nest keretrendszerbe fognak tudni becsatlakozni. Ez két dolog miatt tűnik logikus lépésnek: egyfelől a Nest termékek évek óta egyet jelentenek a jól átgondolt otthoni okoskészülékekkel, másrészt a Nest márkanév (magyarul fészek) is kifejezetten jól bővíthető, megfelel egy otthoni okoseszköz platform átfogó elnevezésének is.

Via Cult of Mac

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!