imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Iratkozz fel a hírlevélre

és nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A Google volt alelnöke szerint az iPhone messze veri fotózásban a riválisokat


Vic Gundotra egykor még a Google közösségi hálóját építgette, ma pedig azt állítja, hogy az androidos telefonok utcahosszal le vannak maradva az iPhone-ok mögött. Állítása szerint ez főleg egykori munkaadója, a Google és az általuk fejlesztett operációs rendszer, az Android számlájára írható.

Tehát a történet ott kezdődött, hogy Gundotra 2014-ben visszavonult a Google-nél betöltött alelnöki pozíciójából, majd három évvel később úgy döntött, hogy kiírja a Facebookra, hogy az iPhone 7 Plus kamerája király. Egész pontosan ezt írta:

A DSLR-korszak vége már a legtöbb ember számára elérkezett. Otthon felejtettem a fényképezőgépemet, és a vacsoránál ezeket a fotókat az iPhone 7 (Plus – a szerk.) segítségével készítettem. Ehhez portré módot (a szerk.) használtam. Nehéz ezeket az eredményeket nem lenyűgözőnek nevezni. Szép munka, Apple!

Erre jött a kontra, mikor is az egyik kommentelő megjegyezte, hogy a rivális Samsung Galaxy S8 kamerája jobb az iPhone-nál. Gundotra pedig nem volt rest hosszasan kifejteni álláspontját a témában:

Sosem használnék Androidos telefont fotózásra.

A probléma a telefonnal a következő: Android. Az Android pedig egy nyílt forráskódú operációs rendszer, melynek semlegesnek kell lennie minden résztvevője felé. Ez jól hangzik, amíg bele nem látsz a részletekbe. Gondoltál már valaha arra, miért olyan zavarosak egy Samsung készülék fotóbeállításai? A Samsung Kamerát kellene használnom? Vagy az Android Kamerát? Samsung Galéria vagy Google Képek?

Ez azért van, mert amikor hardveresen egy jobb kamerát készít a Samsung, akkor rá kell vennie a Google-t, hogy az új innovációt tegyék elérhetővé azzal, hogy készítenek egy olyan API-t, mely hozzáférést ad a megfelelő alkalmazásokhoz. Ez gyakran éveket vesz igénybe.

Ugyanakkor, a legnagyobb innováció nem a hardver, hanem a számítás során történik. (A Google 5 évvel ezelőtt porig zúzta ezt. Volt egy “auto awesome”, ami mesterséges intelligencia technológiákat használt fel ahhoz, hogy automatikusan eltüntesse a ráncokat, fehérítse a fogakat és vignettálást adjon a képekhez és a többi. De mostanában a Google visszaesett.

Az Apple nem rendelkezik ilyen korlátozásokkal. Fejlesztik a hardvert és csak egyszerűen frissítik hozzá a szoftvert olyan újdonságokkal, mint a portré mód.

Lábjegyzet: Ha valóban érdekelnek a nagyszerű fotók, akkor iPhone-od van. Ha nem érdekel ez a néhány éves lemaradás, akkor vegyél Androidot!

Azt hiszem, az úriembernek el sem kell küldenie az önéletrajzát Cupertinóba, valószínűleg már megkapták…

Forrás: 9to5mac

Arról, hogy pontosan hogyan működik az iPhone 7 Plus portré módja korábban részletes cikket írtunk, amiben összefoglaltuk a funkció hardveres és szoftveres részét is. Ha te is szívesen lőnél ilyen fotókat a szeretteidről vagy a háziállatodról, akkor van egy jó hírünk: az iSTYLE-ban most kedvezményesen juthatsz hozzá az iPhone 7 Plushoz, az összes szín- és tárhely kombinációban. Ne maradj le róla!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!