imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Gördülékeny munkahely – Apple termékekkel


Az Apple legújabb kisfilmjében azt mutatja meg, hogyan segítheti a munkát, ha egy válalat Apple ökoszisztémát használ.

Számos előnye van a mindennapokban, ha egy vállalat alkalmazottai Apple hardvereken dolgoznak, és azokat integrálják a mindennapi munkában. Persze ebből sok faktort nehéz bemutatni, ami külön-külön máshol, olcsóbban is elérhető, csak épp hiányzik belőle az integrációnak köszönhető egyszerű működés. Ennek bemutatására készült a legújabb kisfilm.

A történet szerint egy négyfős csapatnak lehetősége nyílik a nagyfőnöknek bemutatni egy új koncepciót: a kerek formájú pizzásdobozt – amit a vállalat már évekkel ez előtt szabadalmaztatott csendben. A dolog szépséghibája, hogy mindössze két napjuk áll rendelkezésre, és az induláskor még csak egy szalvétára vetett ötletük van.

Ilyen tempóban pedig jól jön a sok natív alkalmazás, ami gördülékenyen működik: a csoportos FaceTime, az AirDrop, Siri. Illetve a Microsoft Excel, ha a pénzügyestől akarsz valamit, aki PC-n dolgozik…

A videóban feltűnik az Apple szinte teljes palettája: a MacBook és iMac mellet sokan használnak iPadet, ráadásul nem érezni, hogy túl van tolva, életszerű feladatokra (még a gyártó is így tervezi a prototípust). Persze inkább kreatív munkákra, szigorúan Apple Pencillel. Ott az Apple Watch az elfoglalt apukának, és persze iPhone ébreszt a kevés alvás után.

Nehéz megmondani, hogy mennyire lehet csábító az Apple ökoszisztéma pusztán a videó alapján egy olyan ember vagy üzlet számára, akik eddig nem ismerték. Inkább azt mondanám, hogy figyelemfelkeltő lehet. Viszont úgy, hogy használom ezeket a hardvereket és szoftverek, már más a kép: látom, hogy miért gyorsabb és könnyebb dolgozni. Egy kis megerősítés, hogy jó döntés az átlagnál magasabb összeget költeni a cégben hardverekre. Mert ahogyan az Apple új promóciója szól:

Amikor a termékek brilliánsan dolgoznak együtt, az emberek is brilliánsan fognak együtt dolgozni.

A nagy kérdések persze megválaszolatlanok maradnak: vajon tetszett a főnöknek a kerek doboz ötlete? Tényleg helyet spórol ez a megoldás? Nem túl nagy macera a hajtogatása?

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!