imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A legzöldebb tech cégek között az Apple


A Green Peace a piacevezető cégek felhőszolgáltatásainak energiaellátását vizsgálta, és az eredmény szerint a Facebook mellett az Apple a környezetbarát energia nagykövete.

Februárban számos híroldal lehozta, hogy Tim Cook, az Apple ügyvezetője vitába keveredett a részvényesekkel az energiaellátás kapcsán. A felszólaló befektető elmarasztalta a vezetést, amiért olyan haszontalan területeken fektetnek be, mint a környezetbarát működés. Cook akkor is a zöldenergia mellett foglalt állást, ennek eredménye látszik is a mostani felmérésben.

Ha arra számít, hogy kizárólag a haszon érdekében cselekedjek, a legjobb lesz, ha eladja részesedését.

A Green Peace táblázatában az Apple az energia átláthatóság, a megújuló energiahasználat, és az energiaforrás-telepítésre egyaránt a legjobb értékelést kapta, csupán az energiafeldolgozás hatékonyságának tekintetében érdemelt “B” besorolást. A vizsgált cégek közül a Facebook szereplet hasonlóan jól a vizsgán, bár a kimutatás szerint a közösségioldal működése csak 49%-ban támaszkodik környezetbarát energiára, míg az Apple energiaforrásainak 100%-a tiszta.

A felmérésről készül beszámoló itt tekinthető meg, az Apple környezetbarát törekvéseiről pedig itt olvashatunk többet.

 

 

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!