imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A Gucci saját készítésű, kutyás animojival büntet


Nincs jobb szó a virtuális lényre, amit létrehoztak, ez tényleg büntetés.

Nyilván én vagyok maradi, és nem értek sem a divathoz, sem a kortárs művészethez, de a különböző divatházak fényképei eddig is az értelmezési tartományomon kívül estek. A Gucci most elérte, hogy még távolabb lökje tudatom a témától. Ott csaptak le, ahol a legjobban fáj. Azt hittem, az Apple körüli témákkal való foglalkozás az én kis safe space-em, ahol nem érhetnek sokkoló erejű tartalmak. Erre ma virradóra szembe jött velem ez:

Bemutatom a Gucci divatház Frankensteinjét, a kutatás-fejlesztés részleg alagsori, pislákoló neonfényű alagsorában létrehozott szörnyszülöttet, az animojivá műtött Boston Terriert. Tudományos nevén Canis lupus familiaris animojius.

Nehéz a létrehozás motivációját teljes egészében felgöngyölíteni. Elvileg az idén február 16-ára eső holdújév (más nevén kínai újév) tiszteletére hozták létre. Hogy ez miként kapcsolódik a Guccihoz, a boston terrierhez, vagy az animojikhoz, azt ne tőlem kérdezzétek. Gondolom a kutya éve lehetett a vezérszál, amin keresztül sikerült megideologizálni A Lény születését. Sokat elmond, hogy a – feltehetően – jópofának, viccesnek szánt ötlet a márka kreatív igazgatójának, Alessandro Michele-nek a fejéből bukkant elő, aki maga is két boston terrier, Bosco és Orso gazdája.

Ha ez még mind nem lenne elég, kaptunk hozzá egy hasonlóan bizarr divatképet is, corgikkal, kutyás táskával, kutyás pulcsival, kutyás mellénykével, a nagymama furcsa rattan-szerű foteljével, pálmafás tapétával, random virágoskerttel és szuggesztíven bámuló, UFO-ra sminkelt modellel. Egyszerűen H.I.B.Á.T.L.A.N.

Nade visszatérve az animojira: mazochista (vagy szadista) hajlamú olvasóinknak a Gucci mobilalkalmazását kell letölteni ahhoz, hogy a szörny bőrébe bújhassanak, mivel nem hivatalos Apple animojiról van szó. Attól azért nem tartanék a divatmárka helyében, hogy le fognak halni a szerverek a kereslettől. Mindenesetre el kell ismerni a találatot, jár a pont:

Gucci – Én 1:0, kiütéssel.

Azért hadd vágjak vissza egy videó erejéig én is a méltán nagysikerű Gucci Gang című számmal, Lil „ifjú Mozart“ Pump torkából, Animoji Karaoke változatban.

A találatért a The Verge-nek jár a tisztelet.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!