imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Iratkozz fel a hírlevélre

és nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Gurman a 2018-ban érkező Macekről beszélt


Becsszó, nem mi intéztük így, tényleg egy nap különbséggel derült ki a 2018-as iPhone és Mac vonal jövője. Hogy teljes legyen a kép, ezúttal nem Kuo, hanem a másik legenda, Mark Gurman szállította a szinte biztosra vehető híreket.

Még alig kezdődött el az év, máris – ha csak vázlatosan is – láthatjuk mire számíthatunk az Apple-től 2018-ra. A tegnapi, beszállítói láncokra hivatkozó Ming-Chi Kuótól származó hír egyértelművé tette, milyen bejelentések miatt izgulhatunk szeptemberben iPhone fronton.

Sejthető, hogy ekkor jön majd az új generációs Apple Watch, így tulajdonképpen már csak a Macek sorsa volt kérdéses eddig a fősodrásból. Mark Gurman, a Bloomberg ügyeletes Apple-szakértője (nagyjából) pótolta az űrt.

Vagy inkább kicsit felkorbácsolta a kíváncsiságunkat, ugyanis túl sok konkrétum nem hangzott el. Jelentésében meglehetősen homályosan fogalmaz: három új Mac fog érkezni, egyedi segédprocesszorokkal, akár már az év elején – de hogy pontosan mennyi, miből, arról nem szólt a jóslat. A legvalószínűbb célcsoportjai a frissítésnek talán a MacBook Prók lehetnek, és leginkább csak ráncfelvarrásra érdemes gondolni.

A 2016-ban bemutatott Touch Barral szerelt Pro modellek például már eleve rendelkeznek segédprocesszorral, T1 néven, aminek elsődleges feladata a Touch Bar körüli teendők ellátása. Logikusnak tűnik, hogy az emlegetett „egyedi segédprocesszor“ ennek egy frissítése legyen, esetleg kibővítve ezzel az érintősávon elvégezhető lehetséges műveletek tárát.

A sima MacBook modellek ezzel szemben nem rendelkeznek Touch Barral és hacsak az Apple nem tervezi pótolni a hiányt, akkor nem sok értelme lenne egy segédprocesszornak, főleg ekkora méretben. Az iMacekbe viszont annál inkább. Már csak azért is, mert ott az iMac Pro, ami már a T2-es segédprocival dübörög. Ez egy csomó, eddig különálló vezérlőt sűrít magába (audio, képfeldolgozó, SSD, stb.), illetve tartalmaz egy, az iPhone-okból már ismerős Secure Enclave-et, a fokozott biztonság érdekében.

Mint ilyen pedig kiváló extrája lehetne bármelyik nem Pro iMacnek, szóval ezt a vonalat nem érdemes lehúzni a listáról. Sőt, mi több, az agyunk hátsó szegletében az ilyen jelentéseket olvasván óhatatlanul is mocorogni kezd az Apple ígérete egy moduláris Mac Próról. Ki tudja, lehet hogy ez a gép is benne a Gurman által említett hármasban? Az lenne aztán a meglepetés…

Forrás: Macrumors

A MacBook Air lassan három éve nem kapott lényegi frissítést, és úgy tűnik, ez sem az ő éve lesz. Lehet, hogy az Apple elengedi legjobb ár-érték arányú, belépőkategóriás laptopjának kezét? Mindenesetre ha a kihalás előtt szeretnél még gyorsan beszerezni egy példányt, az iSTYLE-ból most akciósan megteheted.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!