imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Gurman: az Apple komolyan megfontolta a Lightning eltávolítását


A jack csatlakozó száműzésével már csak egyetlen lyuk marad az iPhone alumíniumkeretén. Az Apple pedig elég komolyan elgondolkodott rajta, hogy azt is eltünteti…

Tegnap írtunk róla, hogy a Bloombergnél dolgozó ismert Apple-jós, Mark Gurman információkat kapott a már-már feledésbe merült AirPower megjelenési dátumával kapcsán. Jelentésében beszélt egy sort a technikai kihívásokról is, és amolyan mellékes információként megemlítette, hogy

az Apple fontolóra vette a vezetékes töltés lehetőségének teljes kihagyását az iPhone X-ből.

 

Az iPhone X fejlesztési fázisában az Apple mérlegelte a vezetekés töltőrendszer teljes eltávolítását. Ez akkoriban nem volt kivitelezhető, hiszen a vezeték nélküli töltés lassabb volt a hagyományos megoldásoknál. Továbbá egy vezeték nélküli töltő mellékelése az iPhone-okhoz jelentősen megnövelte volna a készülékek árát – írta Gurman.

A szerző megerősítette, hogy bizony, a „vezetekés töltőrendszer teljes eltávolítása“ egyben a Lightning csatlakozó kihagyását is jelentette volna, ha ez a forgatókönyv valósul meg. Mint tudjuk, végül nem így lett, de mindenképpen érdekes, hogy ez is benne volt a pakliban.

Nagyon úgy néz ki tehát, hogy az Apple hosszútávú tervei közt nem a Lightning USB-C-re történő cseréje, hanem a gombok és csatlakozók nélküli iPhone szerepel. Ez elég jól egybevág azzal, amit a vállalat vezető dizájnere, Jony Ive képvisel. Állítólag a Ive mindig is arra vágyott, hogy az iPhone szép lassan csak egyetlen tökéletes üveg-monolittá váljon. Ehhez még azért valószínűleg szükség lesz pár év mérnökölésre, de maga a koncepció nekem bejönne.

Neked?

Forrás: MacRumors

iPhone 40 000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!