imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

10+1 rejtett Safari-trükk

Ismered bármelyiket?

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Gurman: dolgoznak az önállóan is használható Apple Watch-on


Amikor bemutatták, majd ténylegesen árusítani kezdték az Apple Watch-ot, sokan szkeptikus hangokat ütöttek meg azzal kapcsolatban, hogy milyen mennyiségben tud majd értékesíteni az Apple egy olyan okosórát, ami csak és kizárólag egy iPhone-nal együtt használható. Bár hajszálpontos számokat az Apple a mai napig nem árult el, az Apple Watch letarolta az okosóra piacot, a karácsonyi időszakban pedig egyértelmű slágertermék. Az általában jól értesült Mark Gurman most megpörgette a jóskereket a Bloombergen a folytatással kapcsolatban.

Megszokhattátok, hogy van egy pár olyan blogger, újságíró és elemző, akiknek a szavára itt az iMagazinon is jobban odafigyelünk a pletykacunami közepén, egész egyszerűen azért, mert nagyon jó találati aránnyal, többször racionálisan is igazolható alapok szerint jósolnak az Apple termékeiről. Ebből a csapatból most ketten is részben egy irányba jósoltak: Ming-Chi Kuo és Mark Gurman. A hónap elején Kuo azt dobta be a köztudatba, hogy idén (a „második félévben”) jön az Apple Watch 2 gyorsabb, a TSMC által gyártott processzorral, beépített GPS-szel, barométerrel, jobb vízállósággal és nagyobb akkumulátorral, de a forma és a vastagság változatlan marad. Még furcsább jóslás, hogy szerinte az Apple lefrissíti az első generációs Apple Watch-ot is, ami szintén megkapná a gyorsabb processzort és a jobb vízállóságot. Jövőre pedig jöhet az LTE-támogatást élvező, az iPhone-tól teljesen független Apple Watch – és ez az a pont, ahol átadjuk a szót Gurmannak.

mark-gurman-bloomberg

Meg nem nevezett forrásaira hivatkozva állítja Gurman, hogy a hálózati szolgáltatók már az Apple Watch bemutatása óta kérték az Apple-t, hogy készítsen önálló hálózati adatforgalmat lebonyolítani képes órát, ami így függetlenedhet az iPhone-tól. Cupertinóban neki is álltak a munkának, és állítólag egész évben amerikai és európai hálózati szolgáltatókkal tárgyaltak, hogy hogyan lehetne megoldani ezt a kérdést. Az Apple vezetői ezeken a tárgyalásokon aggodalmuknak adtak hangot, hogy a legfeszesebb határidőkkel sem készülnek el december előtt, sőt, inkább 2017 elejét preferálnák. Ennek az oka egyszerű: a hálózati adatforgalmat lebonyolító chip túl sok energiát fogyaszt, ami nagyban csökkenti az óra üzemidejét, így a felhasználói élményt rontja. Ezért most azon dolgoznak az Apple-nél, hogy valahogyan lecsökkentsék ennek a chipnek a fogyasztását. Gurmant meg nem nevezett belsős forrásai megerősítették abban, hogy az Apple távlati célja az, hogy leválassza az órát a telefonról.

iPhone-6-and-the-Apple-Watch

Gurman szerint ha az új Apple Watch modellek nem is jelennek meg idén, könnyen lehet, hogy a korábbi forgatókönyv fog érvényesülni, miszerint már ősszel bemutatják, de árusítani csak jövőre kezdik el őket. Ha ez igaz, akkor szeptembertől egymást fogják érni az új hardveres eszközöket (iPhone, MacBook Pro, Apple Watch) bemutató keynote-ok.

Ti örülnétek egy önmagában is használható Apple Watch-nak? Szavazzatok!

Forrás: Bloomberg

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!