imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

10+1 rejtett Safari-trükk

Ismered bármelyiket?

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Gurman: érintés nélküli, hajlított iPhone-on dolgozik az Apple


Na aszongya’: 11 – 2018, 12 – 2019, 13 – 2020, 14 – 2021, megvan! Mark Gurman hivatásos Apple jós, hangozzék akármilyen hihetetlenül is, már tudni véli, hogy milyen lesz az iPhone 14. Röviden? Hadonászós…

Az Apple-jóslálsnak több alkategóriája is van. Egyrészt meg lehet mondani, amit előtted már sokan megmondtak tutira. Ez a biztonsági játék, nagyot hibázni nem lehet vele. Egy fokkal nehezebb terep, amikor te hozol le elsőre, egy lehetőleg hónapokon belül igazolódó hírt. Ezen belül is aranyfokozatot érdemel, aki valami nagy dobást, például a következő iPhone paramétereit, funkciót tudja meg. Kétségtelen, Kuo és Gurman ennek a ligának a nagymesterei.

De úgy tűnik, Gurman nem elégedett meg az aranyfokozattal, a csúcsra pályázik, és megpróbálja elérni a végső fázist, amit egy Apple-jós csak elérhet. Az úgynevezett három danos hétpróbás vátesz szenszej cím eléréshez már olyan dolgokat kell tudni, amiről még valószínűleg még maga az Apple sem tud. Biztosat legalábbis egész biztosan nem. Gurmant ez nem tántorította el, és megénekelte első ilyen jellegű pályamunkáját a cím eléréséhez.

Róla van szó egyébként.

Szerinte két vagy három éven belül várható az iPhone következő szuperciklusa, amikoris új fejezetéhez érkezik majd a készülék, megújult formatervvel és funkciókkal. Valami olyasmi, mint az iPhone X volt 2017-ben. A Bloomberg szakértőjének kismadarai pedig máris elcsiripelték mind a formatervre, mind a funkciókra vonatkozó legjelentősebb tervezgetett változtatásokat. Mindkettő elég meredeken hangzik.

A források szerint 2021-re megérkezne az első hajlított iPhone. Egy ideje már lehet hallani ilyen pletykákat, de olyanra egész biztosan senki nem számított, mint amit most Gurman leírt. A készülék kijelzője ugyanis nem úgy lenne hajlított, mint a Samsung zászlóshajóknak, azaz hogy a szélén görbülne, hanem hosszában. Igen, szépen, fentről lefelé, C alakban kunkorodna az telefon. Valahogy úgy, mint az LG G Flex évekkel ezelőtt. Hát, nem mondom, hogy rajongom az ötletért, de persze meggyőzhető vagyok, ha elmondják, miért is lesz ez nekem nagyon jó.

LG G Flex még 2014-ből.

Most, hogy túl vagyunk az első sokkon rögtön jöhet a következő: „touchless gesture control“, azaz érintés nélküli gesztusvezérlés. Gurman úgy tudja, hogy éppen ezen a technológián dolgozik az Apple, ami két három éven belül szintén megvalósulhat. Lényege, hogy a telefon úgy is érzékelné ujjunkat, hogy fizikailag nem érünk hozzá a kijelzőhöz, egyszerűen csak relatíve közel tartjuk hozzá. Lényegében tehát az előlap előtt lehetne hadonásznia azoknak, akiknek van erre ingerenciája.

A technológia a kijelzőbe lenne integrálva, és annyira fejlett lenne, hogy még az ujjunk távolságát is tudná mérni, amire ennek megfelelően reagálna. Mint megtudtam, ez már nem is annyira egyedi ötlet, a Google is fejleszt valami egészen hasonlót Project Soli néven. Bár eleinte ebben a koncepcióban sem hittem különösebben, elnézve az alábbi videót máris több fantáziát látok a dologban mint a fentről lefelé hajlított kijelzőben. Ha az Apple-nek sikerül értelmes módon beépítenie egy telefonba még a konkurencia előtt, az tényleg nagyot üthet.

Ezek voltak tehát Gurman szárnypróbálgatásai a legfelsőbb szintű Apple-jós címért. Nem rossz, nem rossz, de azért a szokásos szöveget még el kell mondanunk: 2-3 év bizonyos szempontból nagyon sok idő. Az Apple minden bizonnyal különböző prototípusokat tesztelhet, amelyek között nem kizárt, hogy vannak olyanok is, mint amiket feljebb ecsetelgettünk. Még ha így is van, akkor sem garantálja semmi, hogy bármi meg fog valósulni a leírtakból.

Mindenesetre 3 év múlva visszatérünk a cikkhez, és megnézzük, kioszthatjuk-e a megtisztelő titulust Gurmannak…

Forrás: MacRumors

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!