imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett az AirPods Pro

az Apple legújabb fülese!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Gurman: Face ID-s iPad és iOS 12 újdonságok


Legújabb jelentésében Mark Gurman, a Bloomberg jól ismert szerzője, elemzője ismét kicsit a jövőbe tekintett, és elmondta, mire számíthatunk az iOS 12 érkezésével. Többek közt új iPadre is…

Épp a hétvégén írtunk hosszabban a bizonyos szempontból speciálisnak ígérkező iOS 12-ről, ami Gurman és az Axios szerint a mobil operációs rendszer „Snow Leopard“ pillanata lehet. Ez körülbelül annyit takar, hogy az Apple idén nagyobb új funkciók helyett a stabilitásra, na meg persze némi apróságra fog fókuszálni. Arról azonban idáig nem szólt a fáma, hogy mik lehetnek ezek az apróságok.

Egy szóba összefoglalva: animoji. Először is, végre-valahára FaceTime-os videóhívás közben valós-időben használhatjuk majd kiskutyát, kiscicát, kiskakit mint arcdublőrünket. Hogy táblagépen se maradjunk le az élményről (elvégre ott sokkal nagyobb a kijelző = sokkal ütősebb az animoji-hatás), az Apple Gurman szerint kiad majd egy Face ID-s iPadet is, valószínűleg a Pro szériából. Erre vonatkozóan pár hete már Rambóék is találtak egy sokat sejtetó kódsort, elég biztosra vehető tehát a hír.

Persze ezen felül is tartalmaz majd pár apróságot a beszédes, Peace kódnevű iOS 12, amely remélhetőleg békét hoz majd az iOS 11-en feldühödött felhasználók univerzumába. Például lesz benne továbbfejlesztett Do Not Disturb mód, néhány átdolgozott gyári app, illetve iPadre is megérkezhet az alkalmazások „tab“ kezelése (ugyanaz az app két fülön, párhuzamosan is futhatna egymás mellett). Ez utóbbi ismét közelebb hozná az iPades iOS-t a macOS-hez, ami már idén is üdvözlendő törekvésnek bizonyult.

Ha már szóba került, Gurman továbbra is tartja magát ahhoz, hogy érkezni fognak az univerzális alkalmazások. Azok, amik eszköztől függően irányíthatóak érintéssel és egérkattintással is, tehát ha Macre töltöd le akkor asztali appként viselkedik, ha iOS-re, akkor pedig mobilalkalmazásként. Ennek jelentőségéről részletesebben is írtunk. Személy szerint én már egy kicsit óvatosabban fogalmaznék ezzel kapcsolatban. Azt könnyen el tudom képzelni, hogy az Apple valóban fontolgatta ennek a lehetőségét, de most, hogy visszavettek a tempóból, szerintem ez a fejlesztés is 2019-re tolódik. Aztán ki tudja…

Mindenesetre nem hiszem, hogy nyugtatót kell majd bevennem az idei WWDC közvetítéséhez. Ettől függetlenül persze egy atomstabil rendszer bőven megér ennyi kompromisszumot.

Forrás: The Verge

Ha nem hozott különösebben lázba a Face ID-s iPad Pró híre, de maga a termékkategória tetszik, akkor nézz rá az iSTYLE akciók kínálatára, és vigyél haza egy példányt, jelentős kedvezményekkel. 

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!