imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Gurman: ilyenek lesznek a 2019-es iPhone-ok


A Bloomberg elemzője összeszedte az összes piaci információt a szeptemberi Keynote-on bemutatásra kerülő iPhone-okról. Az ismert tények mellett azért találtunk pár érdekességet is.

Úgy tűnik, ez egy ilyen nap: már két pletykát is írtunk ma a 2019-es iPhone-okról, erre a Bloomberg oldalára kikerült Mark Gurman beharangozó cikke, amiben a következő időszak Apple termékeiről ír. Ő az egyik legfontosabb és legmegbízhatóbb forrásnak számít az iparban, így érdemes megfontolni szavait. Elsőként most összerakunk mindent, amit az iPhone-okról jósolt, aztán jöhet minden más.

Semmi meglepetés nincs benne, hogy marad a három modell, és egyenként egy komolyabb ráncfelvarrást kapnak. Az XS és XS Max modellek neve szerinte is Pro lesz, és jön rájuk a harmadik kamera, ami egy széleslátószögű objektív lesz. Valójában egy kamerarendszerről beszélünk, ami erősen támaszkodik a mesterséges intelligenciára: ha például normál nézetben valaki épp lelóg a képről, akkor kicsit szélesít rajta a rendszer. Az XR utód is kap egy második kamerát, az eddig megszokott zoom formájában.

Állítólag az új kamerarendszer az eddigieknél is jobb lesz, jobb lesz a felbontás és nagy fejlődés jöhet alacsony fényviszonyokban is. Erre igenis nagy az igény, és a Google, majd a többi Androidos versenytárs is bemutatta, hogy szoftveresen hatalmas előrelépést lehet elérni ezen a területen (a Pixel 2 például egy firmware frissítés után előzte be az iPhone-t ebben). Előrebocsátom, ennek a bemutatását várom a legjobban a Keynote-on!

A felsőkategóriás iPhone-ok szerinte videóban tovább erősödnek, és közelítenek majd egy professzionális videokamera szintjéhez. Arról nem ír hogy ez esetleg nagyobb frame rate kínálatot vagy a 4k-nál is jobb felbontást jelentene.

Kétoldali töltés, vagyis egy AirPods tokot képes lesz az iPhone is tölteni, ez megint nem új, és nem sokan fogják kihasználni, de néha jól jöhet.

A színskála nagyban nem fog változni, viszont a felső kategóriába állítólag visszatér egy matt kivitel, míg az XR utód zöldben is kapható lesz.

Jöjjön valami, a vége felé, ami tényleg sokaknak tetszeni fog és nem volt kiemelt téma eddig: Face ID fejlesztés. Az arcfelismerő rendszer érzékelési szöge állítólag drasztikusan nőni fog, így akár az asztalon tartva is fel tudjuk majd oldani az iPhone-t, nem kell feltétlenül az arcunkkal párhuzamosan helyezni. Apróságnak tűnhet, de sokan írtok, hogy ezért nem szeretitek a Face ID-t. Remek kényelmi javítás!

Vízállóság. A mostani iPhone-ok 30 percig vannak hitelesítve, de az Apple állítólag ezen is tovább javított. Hogy miért, azt most nem pedzegetném, de mégegy fejlesztési pont a listában.

Az új OLED kijelzők már nem tudják a 3D Touch-ot és a helyére Haptic Touch kerül. A legtöbb felhasználót ez nem fogja érinteni, akiket viszont igen, azok nem lesznek boldogok.

Új, gyorsabb processzorok. Erről mindig nehéz beszélni tesztekben, de a 2018-2019-es ugrásban is érezhető volt ez, ha most is tudnának ennyit javulni, az remek lenne. Nem mintha bármire is lassú lenne ma egy iPhone XS Max.

Végezetül Gurman is megerősítette, hogy az idei modellekbe nem kerül 5G-s modem, majd csak jövőre. Akkor viszont a kiterjesztett valósághoz hasznos 3D kamerák kerülnek majd a készülékekbe.

Ez lenne Mark Gurman idei jóslata a beszállítói és piaci forrásai alapján. Ha igaz, akkor minden területen egy kicsit rátesz majd az Apple. Talán épp annyira, hogy pont lecseréljem majd azt a készülékemet, amit még legalább két hétig a világ legjobbjának tartok.

Forrás: Bloomberg

Te melyik frissítést várod ezek közül? Megbarátkoztál már a háromkamerás iPhone kinézetével? Milyen más fejlesztésre cserélnéd a fenti listát?

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!