imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Gurman: jön az Apple AR szemüvege


A Bloomberg mindig jól értesült újságírója ezúttal megerősítette, és egyben ki is egészítette a korábban már napvilágot látott sejtéseket az Apple kiterjesztett valóságon alapuló szemüvegével kapcsolatban. Addigis azért még hátra van pár év…

Úgy tűnik, hamarosan újabb termékkel fog bővülni az Apple kínálata egy AR szemüveg személyében. Idáig csak találgatás szinten lehetett hallani az eszközről, most azonban az egyik legmegbízhatóbb forrás, Mark Gurman is szót ejtett a kütyüről. Az ifjú bennfentes ráadásul egészen sok információt is tudni vél a 2020-ra várt termékről, nézzük miket.

Például, hogy a szemüveg:

  • saját kijelzővel
  • saját, direkt erre a célra fejlesztett chipekkel
  • és saját operációs rendszerrel fog rendelkezni

Állítólag az Apple mostanában pörgeti fel a kutatás-fejlesztéseket, és ha minden jól megy 2019-re kész lesz a szükséges technológiákkal, amiből 2020-ra lesz forgalmazható termék. Bár Gurman óvatosan azt is megjegyzi, hogy az időbeosztás “nagyon agresszív” és csúszások sem kizárhatóak. Ezen mondjuk annyira nem lepődnénk meg.

Az egyedi operációs rendszer az iOS alapjaira épülne és az rOS becenevet kapta, mint “reality operating system”. A rendszer fejlesztéséért Geoff Stahl, az Apple korábban játékokért és grafikákért felelős szoftvermenedzsere vállalja a felelősséget. Gurman szerint az Apple természetesen még nem véglegesítette a kezelőfelület részleteit, de tesztelik az érintőkijelzőt, a Siri hangvezérlést és a fejmozdulatos irányítást a prototípusokon.

Az elképzelés már csak azért sem ördögtől való, mert Tim Cook nemrégiben válaszolt egy ehhez kapcsolódó kérdésre, amelyben nem tűnt túl elutasítónak a lehetőséget illetően:

Annyit elárulhatok, hogy jelenleg nem létezik a megfelelő minőségű technológia ehhez. Bármit, amit a közeljövőben látni fogsz a piacon, nem lesz olyan, amivel akármelyikünk is meg lenne elégedve az Apple-nél. Sőt azt gondolom, az emberek többsége sem lesz megelégedve. Le***juk (itt a “don’t give a rat’s [ass]” kifejezést használta, ami az angol szlengben körülbelül a lefordított magyar kifejezést jelenti, talán egy kicsit enyhébben – a szerk.), hogy elsők legyünk, a legjobbak akarunk lenni.

A nyilatkozatból annyi legalább biztosan kiderült, hogy elméleti szinten már eljátszottak a gondolattal. Ha pedig nincs megfelelő minőségű technológia, akkor mi sem jobb lehetőség, csinálni kell. Ha valakinek, akkor az Apple-nek megvan hozzá a pénze és a szakértőgárdája, a mostani jelentésből pedig úgy tűnik, mozgósítani is kezdte őket. Kíváncsian várjuk, mi sül ki belőle.

Forrás: Macrumors

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!