imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Szómágia

Itt a legújabb magyar iOS játék!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Gurman már azt is tudja, milyen lesz az iOS 13


Már csak egy hónap, és végre kiderül, hogy milyen érdekességeket tartogatott számunkra az Apple az iOS 12-ben. Hogy addig se unatkozzunk, rögtön itt az első iOS 13 hír, egyenesen a sztár-megmondóember, Mark Gurman tollából.

Elsőre kicsit erősnek hangozhat, hogy máris az iOS 13 van terítéken úgy, hogy a 12 még csak meg sem jelent (és egyébként nem is nagyon tudunk róla sok mindent), de valójában ez egyenes következménye az Apple ezévi szoftveres stratégiájának.

Biztosan emlékeztek még, hogy mennyi panasz érkezett az iOS 11-re a nyilvános megjelenése után. A kritikák nem voltak feltétlen alaptalanok, valóban bennmaradt pár elég kellemetlen baki a rendszerben, bár hozzá kell tenni, a csillagok is elég szerencsétlen sorrendben hozták elő a hibákat. Egy szó, mint száz, az Apple tanult a hibából és nagyon úgy tűnik, hogy idén inkább biztonsági játékot folytatnak majd.

Ez annyit takar, hogy egy csomó funkciót, amit idénre terveztek áttolnak 2019-re, így lesz idejük annyit dolgozni rajtuk, hogy a megjelenéskor már hiba nélkül menjenek. Na és pontosan ezért lehetséges az, hogy már most reálisan sejteni lehet egyes iOS 13 funkciókat, hiszen azok lényegében csak későn érkező iOS 12 funkciók.

A Gurmanhoz eljutott információk alapján az iOS 13 – hasonlóan az iOS 11-hez -, elsősorban az iPadekre fog fókuszálni. Állítólag tovább folytatódik a macOS-esítés, ami egy továbbfejlesztett, in-app fülekkel megtoldott Files appot takar. Érkezhet még az azonos appok Split View multitasinking lehetősége, illetve pár nem részletezett Apple Pencil fejlesztés. Továbbá a Főképernyő már beígért újradolgozásakor is az iPad fog lebegni a mérnökök szeme előtt. A fejlesztés Yukon kódnéven fut.

Nem Gurman az egyedüli, aki tudni véli, milyen idénről lepattanó funkciók kerülnek át az iOS 13-ba. Pár napja számoltunk be róla, hogy John Gruber, a Daring Fireball bloggere több forrásból is úgy tudja, hogy a Gurman által az iOS 12-ben vár univerzális alkalmazás támogatása eltolódik jövőre.

Azzal kapcsolatban, hogy ezek után mi várható idénre, egyre tanácstalanabbak vagyunk. A legtöbb forrás új Animoji karaktereket és interfészt; FaceTime Animoji támogatást; fejlettebb szülői felügyeletet a Digital Health tool érkezésével, amellyel a kijelző előtt eltöltött időt monitorozhatják majd az szülők; megújult Részvények alkalmazást és Ne zavarj funkciókat; valamint multiplayer AR játékokat vár.

Nem mondom, hogy a felsorolás különösebben felcsigázott volna, de ha mellé tényleg olyan stabil lesz a rendszer, mint amilyet remélünk, igazából megéri.

Forrás: MacRumors

Közben pedig tessék felírni a naptárba, ha még nem tettétek volna, hogy június 4-én WWDC!

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!