imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Gurman WWDC előrejelzései: izgalmasan unalmas show


A jól informált Bloomberges újságíró megénekelte, mint vár a 2018-as WWDC-re az Apple-től. A vállalat rengeteg új, tényleg innovatív hardveres és szoftveres újításon dolgozik, de ezekre mind várni kell majd. A maradék visszafogottan izgalmas, sok potenciállal.

A hétvégén majd mi is egy alaposabb cikkben szedünk össze mindent arról, mire érdemes számítani az Apple idei fejlesztőo konferenciáján, azaz a 2018-as WWDC-n. Ennek megfelelően most csak vázlatosan foglalnánk össze, miket mondott az egyetlen megmaradt A kategóriás, Ming-Chi Kuo érdemkeresztes, Delphoi-díjas Apple-jósunk, Mark Gurman.

Ami lesz:

  • Egy mérőoldal az iOS Beállításai közt, ahol nyomon követheted, mennyit nyomkodod a telefonod, #digitálisegészség
  • ARKit 2: végre jöhetnek majd a multi-player AR játékok – menő!
  • Habár John Gruber szerint nem lesz idén Project Marzipan (összevont iOS-es és macOS-es alkalmazások) Gurman szerint van rá esély, hogy beszélnek róla a WWDC-n
  • Bár további apróság: szundiztatható értesítések, árfolyamkövetés, Animojik FaceTime-olás közben, stb.

Paradox módon sokkal izgalmasabb viszont, hogy mi nem lesz! Gurman szerint az Apple egy rakat, szuperizgalmas szoftveres és hardveres terméken is dolgozik. A szoftveres újítások java (például teljes redizájn) az iOS 13-ra tolódik, míg a hardvereseket illetően csak egy gyenge „valamikor“ címkét mondhatunk. Ettől még elég várósak! Na szóval:

Ami nem lesz (most):

  • 12“-es MacBook és MacBook Pro széria frissítése a legújabb Intel chipekkel
  • Új, belépő kategóriás MacBook Air utód/frissítés (1 000 dolcsi alatti ár, Retina kijelző)
  • iPad Pro X, azaz egy olyan iPad Pro, ami kávamentes (OLED?) kijelzővel és Face ID-vel arat
  • Új Apple Watch-ok, amelyek fizikai méreteikben bár teljesen megegyeznének a mostani generációval, a kijelző kávamentes lenne (~15%-os növekedés). Elvileg a meglévő szíjak kompatibilisek maradnak.

Ne felejtsétek, június 4-én, azaz hétfőn WWDC! Mi a megszokott módon élő közvetítéssel jelentkezünk, azonban idén teljesen megújult formában. Kövessetek minket, jó lesz!

Forrás: MacRumors, Bloomberg

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!