imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Gyárts monitort Apple!


Még nyáron szűnt meg az Apple Thunderbolt Display, akkor még reménykedtünk, hogy ősszel érkezik egy 5K Apple kijelző. Aztán nem jött, és úgy néz ki soha nem is fog jönni, ami kicsit érthetetlen döntés az Apple részéről.

Az Apple 2011 óta nem frissítette a Thunderbolt Display-t, aztán idén nyáron végleg meg is szüntették a gyártását. Akkor egy rövid közleményt adtak ki erről:

Megszüntetjük az Apple Thunderbolt Display kijelzőt. A készlet erejéig még elérhető lesz az Apple.com-on, az Apple üzleteiben és a hivatalos Apple-viszonteladóknál. Számos nagyszerű külső gyártótól származó opció létezik Mac-felhasználóknak.

Bár a remény hal meg utoljára, a novemberi MacBook Pro bemutatása után kiderült, hogy az Apple nem is tervezi, hogy saját logóval ellátott monitort mutasson be, ehelyett az LG kijelzőit ajánlja. Újságírók kérdésére a keynote után az Apple meg is erősítette, hogy kivonulnak a kijelző bizniszből.

sir

Véleményem szerint ez elég nagy hiba. Tételezzük fel, hogy lecserélem egy 15 hüvelykes Touch Bar MacBook Próra a jelenlegi gépem. (Majd jövőre, amikor kapható is lesz…) Az új gép lazán meghajt egy 5K-s monitort. Oké, akkor legyen mellé egy monitor is. És itt a probléma, nincs 5K-s Apple monitor a termékpalettán. Vehetek egy 5K-s LG-t, amit az Apple ajánl a MacBook Prók mellé, csakhogy az LG-vel van egy elég nagy probléma: csúnya.

lg

Tényleg nem igazán értem az Apple döntését. Mindenem Apple. Az órám, a laptopom, a tabletem, a telefonom és a routerem is, ez utóbbira a biztonsági másolatok mennek. Nem véletlenül van ez így. Ha valaki szereti az Apple termékeit, az tudja, hogy az ökoszisztéma akkor a legjobb, ha mindenből az Apple termékeit használjuk. Nem kell különböző gyártó szoftvereivel szenvedni, minden ott van mindenen, egy kattintásra és tökéletesen együttműködnek egymással az eszközeink.

Most tényleg rondítsam el az összképet egy LG monitorral? Félreértés ne essék, semmi bajom az LG termékekkel, otthon jelenleg egy OLED LG TV dolgozik, és ez a legjobb TV amit életemben láttam. Biztosan ez a monitor is szuper, csak hát nagyon bután néz ki egy MacBook Pro mellett.

Még érthetetlenebb, hogy van 5K megoldása az Apple-nek, hiszen ott van a 27 hüvelykes iMac, amiben egy 5K kijelző dolgozik. Egy brutálisan jó 5K kijelző. Persze ez is egy LG panel, de miért nem vesz az Apple még több panelt az LG-től és építi be azt egy szép alumínium házba, aztán adja el nekünk jó drágán, hangszóróval meg USB-USB-C portokkal a hátlapon, amivel egy csapásra megoldódna az USB para is, ami jelenleg kialakult az új MacBook Pro körül.

lg_mbp

Persze a monitor mellé még mindig kéne egy Touch Baros külső billentyűzet is, de azt is megvennénk persze, ezzel még több profitot termelve az Apple-nek. Ez utóbbi, mármint a Touch Bar billentyűzet nyilván akkor is kéne, ha az LG monitort vesszük, hiszen monitorral használva a MacBook Prót, bukjuk a Touch Bar jóságait.

Mindent egybevéve nagyon szomorú vagyok, hogy az Apple egy tollvonással lehúzta a termékpalettáról a monitorokat, és nehezen magyarázható lépésnek gondolom. Remélem egyszer majd meggondolják magukat.

iPad

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!