imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Gyilkos robotoktól tart Elon Musk, óvintézkedéseket vár az ENSZ-től


Több mint 100 robotguru sürgeti, hogy hivatalos keretek között szabályozzák a mesterséges intelligencia robotok hadászati felhasználását annak érdekében, hogy még idejében megelőzhető legyen a gyilkos robotok inváziója. Elon Musk és a vele egy véleményen lévő befolyásos személyek a tech iparban óvintézkedéseket akarnak, de sürgősen.

Nehéz lenne megjósolnunk, hogy pontosan mit várhatunk a jövőtől, vagy épp azt, hogy a mesterséges intelligencia és a robottechnológia összemosódásával mi vár ránk. Ám amikor Stephen Hawking, Steve Wozniak és Elon Musk egyszerre mantrázza, hogy baj lesz a robotoktól, akkor magam is összerezzenek, mint a nyárfalevél. 2015-ben már ezer bennfentes állt ki a megelőzés mellett, ez pedig talán nem véletlen. Ha másra nem is jó Elon Muskék vészjóslata, de a jobb félni, mint megijedni taktika egy járható útnak tűnik.

Elon Musk, aki főleg a Tesla és a Space X kapcsán vált ismertté, illetve további 115 olyan személy, akik a mesterséges intelligencia szakembereinek mondhatók, felszólította az ENSZ-t, hogy tegyenek valamit a háborúkban bevetendő robotok ellen. Az ő álláspontjuk szerint az MI és a robotok hozzák el a hadviselés harmadik forradalmát. Ezek a gépek Pandora szelencéje, és rettegést hoznak majd az emberiségre. A levél írói azt is hozzátették, hogy nem sok idő maradt cselekedni, hiszen a robotika és a fegyverarzenál már most is olyan szintre lépett, ami egy átlag ember számára elképzelhetetlen.

Miután lefejlesztették őket, lehetővé fogják tenni, hogy a fegyveres konfliktusok nagyobb léptéket vegyenek, mint valaha és gyorsabban növekedjenek, mint ahogy az emberek fel tudnák fogni az egészet. Ezek a terror, a despoták és a terroristák eszközei lehetnek az ártatlanok ellen, olyan fegyverek, amiket nem kívánt módokon hekkelhetnek meg.

Azonban nem mindenki látja ilyen borúsan a kialakulóban lévő helyzetet. Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója például nemrégiben úgy reagált Elon Musk kifakadására, hogy nem érti azokat az embereket, akik világvége elméleteiket próbálják nagy dobra verni. Szerinte a mesterséges intelligencia számos módon fogja jobbá tenni az életünket. Erre Musk csak annyit reagált a Twitteren: Beszéltem erről Markkal. Korlátokba ütközött a téma megértésében.

Forrás: BBC

A mesterséges intelligenciával olykor átfogóbban is szoktunk foglalkozni, a legutóbb például azt vizsgáltuk meg, hogy milyen lehet a munka világa egy bő tíz éven belül. Azt kétlem, hogy az Apple is gondolkodna világpusztító robotokban, inkább a termékeiben alkalmazza az MI-t: az iSTYLE-ban most akciósan vásárolhatsz iPhone SE-t.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!