imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Gyors ütemben frissítenek a felhasználók új rendszerekre


A 2020 Q1-es jelentés során Tim Cook olyan adatokra is kitért, amik már eggyel kézzelfoghatóbbak a hétköznapi emberek számára, ilyen például a használatban lévő eszközök száma. Ahhoz képest, hogy hogy szűkül a mobileszközök piaca, még mindig a plafont döngetik az Apple eladásai.

Azért a 91,8 milliárdos bevételt nem a szél fújta össze, jelentős szerepe volt benne a jelenleg használatban lévő 1,5 milliárd eszköznek. Tavaly ugyanez a szám 1,4 milliárd volt, 900 millió iPhone-nal. Most ugyan erre Cook nem tért ki, de valószínűleg 100 milliót simán emelkedett idénre az eladott iPhone-ok száma.

Azt viszont figyelembe kell venni, hogy az Apple az egyik leghosszabb terméktámogatással rendelkező gyártó. Pont a minap volt arról szó, hogy az új, idei iOS és iPadOS 14-re ugyanúgy minden eszköz frissíthet majd, ami a mostani iOS 13-at vagy iPadOS 13-at használja. Hogy ez mennyire jó vagy mennyire rossz, azt mindenki maga hivatott eldönteni.

Az viszont biztos, hogy az évek óta tartó trend továbbra is töretlen, borzalmasan sokan frissítenek a legújabb rendszerekre. Az elmúlt 4 hónap adatait a fejlesztői oldalán osztotta meg a vállalat. Jöjjenek a puszta tények:

A négy évnél fiatalabb eszközök 77%-án már iOS 13 fut, míg ez a szám az összes jelenleg használatban lévő eszközre vetítve 70%. Az iOS 12 használata pedig egészen szépen szorul vissza. Míg 2019 októberében az eszközök 38%-án iOS 12 futott, mára ez már 23%-ra csökkent.

Miután az telefonok és táblagépek szoftvere az idén kissé ketté vált, így az iPadOS-ről is érkeztek friss számok. Négy évnél fiatalabb eszközök esetén 79% futtat iPadOS 13-at és csak 19% maradt az iOS 12 rendszerénél. Az összes iPadre vetítve az iPadOS aránya 57%, 27% maradt az iOS 12-nél és 16% futtat még annál is korábbi rendszereket.

A frissítés üteme egyébként évről-évre törtelen. Tavaly január elejére 78%-on állt az iOS 12, egy évvel később, most 77%-on az iOS 13. De miért is ne frissítene az ember?!

Forrás: Apple

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!