imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Iratkozz fel a hírlevélre

és nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Gyors ütemben terjed az iOS 11


Úgy töltik a felhasználók az Apple legújabb mobil operációs rendszerét, mintha nem lenne holnap. 24 órával a rajt után az iOS 11 százalékos elterjedségben máris majdnem beérte a több mint egy évvel ezelőtt bemutatott Android 7.0-át. De még így is rosszabbul teljesít, mint az iOS 10 tavaly ilyenkor.

A Mixpanel elemzőcég 24 órával az iOS 11 éles indulása után máris elkészítette az első felmérést a rendszer elterjedségével kapcsolatban. Eredményeik alapján bár nagyon szépen teljesít az iOS 11, azért láttunk már jobbat is házon belül. Az iOS 8 és a 9 például ugyanekkora időablak alatt 12,6%-ra kúszott fel, míg a várva várt iOS 10 14,45%-ra rúgott egy napon belül. Ehhez képest kicsit gyérnek tűnhet az iOS 11 10,01%-a, de megvan rá a lehetséges magyarázat.

 

Az egyik legkézenfekvőbb a 32-bites alkalmazások kinyírása. Mint tudjuk, az új rendszeren körülbelül 187 ezer alkalmazás vált használhatatlanná, és bár ezek többsége régi, nem frissült, elavult app, azért biztosan akad jópár olyan felhasználó, akinek ez a korlátozás visszavetette a frissítési kedvet.

Másik indok lehet, hogy bár az iOS 10 rekordtartónak számít terjedés szempontjából, de többeknél hibák adódtak a frissítéskor. A gikszer emléke pedig valószínűleg sokakban megmaradt, így arra a bölcs álláspontra jutottak, hogy ezúttal megvárják, amíg kiderülnek a gyermekbetegségek, ha vannak, és csak ezután telepítik az iOS 11-et a mindennapi használatra szánt készülékükre.

Utolsó tényezőnek pedig megemlítendő, hogy a frissítések száma általában hétvégén nő meg ugrásszerűen, amikor a munkából kiszakadva van ideje az embereknek ilyenekkel pepecselni. Ezeket figyelembe véve várhatóan nem kell majd sokat várni rá, és az új rendszer is felzárkózik elődeihez.

Ha már elődök, érdekességképpen megemlítendő, hogy a fenti felmérés időpontjában az iOS 10 a használatban lévő készülékek 84,55%-án futott, míg a felhasználóknak csak az 5,44%-a maradt ennél korábbi iOS-nél. A telepítéshez iPhone 5s-re, 6. generációs iPod touch-ra, iPad mini 2-re vagy ezeknél újabb készülékekre van szükséged.

Forrás: Macrumors

Ha még nem telepítetted az iOS 11-et, mindenképp érdemes, és nem csak biztonsági okokból, hiszen elég sok új funkció is érkezett vele együtt. Ha már nem támogatott a készüléked, de nem szeretnél lemaradni az újdonságokból, a webshopban érdemes körbenézned, jó pár akciós készülék is akad a kínálatban.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!