imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Kezünkben az iPhone XS és iPhone XS Max!

Nézd meg és olvasd el első benyomásainkat!

Gyorsabb, hatékonyabb vezeték nélküli töltéssel jöhetnek az új iPhone-ok


A China Times tudomása szerint technológiát vált az Apple az iPhone-okba épített tekercseknél, ami gyorsabb és hatékonyabb vezeték nélküli töltést tenne lehetővé.

Noha már az iPhone X, az iPhone 8 és az iPhone 8 Plus is rendelkezik a vezeték nélküli töltés lehetőségével, a felhasználóknak csak nagyon kis százaléka él a lehetőséggel.

Ennek három fő oka van szerintünk: 1.) maga a technológia sem érdekli különösebben az embereket 2.) az Apple a mai napig adós saját, három eszköz párhuzamos töltését lehetővé tevő AirPower fantázianevű töltőjével 3.) a vezeték nélküli töltés nem gyorsabb, mint a sima, így a minimális kényelmen felül nincs sok előnye, cserébe viszont drágább.

Ezen a status quo-n változtathatna az az új technológia, ami elvileg akár már az idei iPhone-okban is jelen lehet. Pontosabban a rézkorszak óta nem is számít annyira újnak az a technológia, mindenesetre az iPhone-ok idáig nem ezt használták. A China Times értesülései szerint ugyanis az Apple leváltja majd az iPhone-okba épített tekercsek anyagát FPC-ről sima rézre.

Az FPC egy ferritből és műanyagból álló kompozit, ami ugyan nagyon vékony is tud lenni, az ellenállása relatív magas. A réznél legalábbis magasabb, amiből meg valamivel vastagabb tekercsre van szükség. Mindkettő alkalmasabb az indukciós elven működő töltésre, utóbbival viszont nagyobb hatékonyságot és gyorsabb töltést lehet elérni.

Ha tehát helyesek a magazin információi, akkor idén legalább az egyik iPhone már ilyen réztekerccsel a belsejében fog érkezni, így egy fokkal több értelme lesz a vezeték nélküli töltésnek. Főleg, ha végre az AirPower is megérkezik…

Forrás: MacRumors

iPhone XS | Részletre is

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!