imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Gyorsabb, hatékonyabb vezeték nélküli töltéssel jöhetnek az új iPhone-ok


A China Times tudomása szerint technológiát vált az Apple az iPhone-okba épített tekercseknél, ami gyorsabb és hatékonyabb vezeték nélküli töltést tenne lehetővé.

Noha már az iPhone X, az iPhone 8 és az iPhone 8 Plus is rendelkezik a vezeték nélküli töltés lehetőségével, a felhasználóknak csak nagyon kis százaléka él a lehetőséggel.

Ennek három fő oka van szerintünk: 1.) maga a technológia sem érdekli különösebben az embereket 2.) az Apple a mai napig adós saját, három eszköz párhuzamos töltését lehetővé tevő AirPower fantázianevű töltőjével 3.) a vezeték nélküli töltés nem gyorsabb, mint a sima, így a minimális kényelmen felül nincs sok előnye, cserébe viszont drágább.

Ezen a status quo-n változtathatna az az új technológia, ami elvileg akár már az idei iPhone-okban is jelen lehet. Pontosabban a rézkorszak óta nem is számít annyira újnak az a technológia, mindenesetre az iPhone-ok idáig nem ezt használták. A China Times értesülései szerint ugyanis az Apple leváltja majd az iPhone-okba épített tekercsek anyagát FPC-ről sima rézre.

Az FPC egy ferritből és műanyagból álló kompozit, ami ugyan nagyon vékony is tud lenni, az ellenállása relatív magas. A réznél legalábbis magasabb, amiből meg valamivel vastagabb tekercsre van szükség. Mindkettő alkalmasabb az indukciós elven működő töltésre, utóbbival viszont nagyobb hatékonyságot és gyorsabb töltést lehet elérni.

Ha tehát helyesek a magazin információi, akkor idén legalább az egyik iPhone már ilyen réztekerccsel a belsejében fog érkezni, így egy fokkal több értelme lesz a vezeték nélküli töltésnek. Főleg, ha végre az AirPower is megérkezik…

Forrás: MacRumors

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!