imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Gyorsabb lesz a Galaxy Note 8 az iPhone 7 Plusnál?


Nyakunkon az örök rivális Samsung elkövetkezendő Unpacked eseménye, ahol a dél-koreai gyártó lerántja a leplet az iPhone 8 idei legnagyobb kihívójáról, a Galaxy Note 8-ról. Mielőtt azonban ez megtörténne, lássuk mire lehet számítani és hogy vajon gyorsabb lesz-e a Samsung új üdvöskéje a múlt évben bemutatott iPhone 7 Plusnál.

Az új iPhone-nal kapcsolatos hírek után talán a Samsung új termékeihez köthető pletykák érdeklik a nagyközönséget a legjobban. Ennek megfelelően csak úgy, mint az iPhone esetében, az új Galaxy telefonokról is szinte mindent lehet már tudni a bemutatásuk előtt. Nincs ez másként idén sem: a Galaxy S8 és S8+ is pontosan olyan lett, mint amit a kiszivárgott információk sugalltak anno.

A Note 8 kapcsán most az hír járja, hogy szinte teljesen megegyező hardverrel fog rendelkezni a készülék az S8 és S8+-hoz képest. A motorháztető alatt 6 GB RAM lesz és egy Exynos 8895 nyolc magos chipset. A lényegi különbség a Note 8 és az S8 között méretbeli lesz, hangyányit nagyobb lesz a telefon kijelzője és jár hozzá a megszokott stylus. Ráadásként pedig még megfejelték a mérnökök egy dupla kamerával is a Note 8-at. Nem elsőként, de nem is utolsóként kapja meg ezt a lehetőséget az új csúcstelefon, hiszen több androidos mobil is rendelkezik már hasonlóval.

A hardver olyannyira megegyező lesz, hogy egy állítólagos prototípuson lefuttatott AnTuTu Benchmark teszt alapján szinte megegyező eredmények születtek. Ez egy szintetikus tesz, ami a processzor nyers erejét méri – ez a használatot illetően (főleg, ha az összehasonlítás tárgya egy iPhone) nem mutat igazán releváns eredményt. Hiszen a tényleges gyorsaság az operációs rendszertől, az alkalmazások optimalizáltságától, a tárhely gyorsaságától és a memóriakezeléstől is függhet.

Ezen tesztek alapján, míg egymagos teljesítményben az iPhone 7 Plus A10 processzora messze felülmúlja az S8 és S8+ készülékek teljesítményét, addig az összes magot tekintve már utóbbiak nyernek, de csak egy hajszállal. Ha hihetünk az előzetes tesztnek, illetve a kiszivárgott információknak és a Note 8 teljesítménye megegyező lesz az S8-éval, akkor a Samsung úgy látszik nem fogja tudni felülmúlni az iPhone 7 Plus gyorsaságát, főleg ha a valós használatot tükröző teszteket nézzük, amiből egyértelműen kiderül, hogy működés közben a tavalyi iPhone 7 Plus bizony állva hagyhatja a Samsung zászlóshajóját.

Forrás: GSM Arena

Ha kíváncsi vagy az iPhone 8-cal kapcsolatos legfrissebb hírekre, akkor a dedikált mappájában minden témába vágó cikkünket megtalálhatod. A szeptember vészesen közeleg, az iSTYLE-ban pedig még jó pár iPhone 7-es várja gazdáját, az akció keretében most kedvezményesen viheted haza akár a kicsi, akár a nagyobb változatot, akármelyik is passzoljon hozzád jobban.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!