imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Gyorsabbak az iPhone-ok iOS 10.3 óta


Az Apple mindig is ügyesen játszott azzal, hogy érzetre gyorsnak tűnjenek a telefonjai, még ha nem is mindig voltak a leggyorsabbak. Az átvezető animációk egyfajta zökkenőmentességet kölcsönöznek az összhatásnak, amire az iOS 10.3-ban újra nagy hangsúlyt fektettek.

Ha tegnap óta gyorsabbnak érzed az iPhone-od, az nem véletlen, ugyanis látszólag tényleg gyorsabb lett a rendszer. A mostani, nagyobb volumenű frissítés során különösen odafigyeltek arra, hogy az átvezető animációk a lehető legtökéletesebben működjenek. Ezzel a rendszer gyorsulásának hatását szerették volna elérni, ami sikerült is. Persze elméletben gyorsulhatott is volna, de hiába az APFS bevezetése, ez inkább korszerűsítő lépés volt az Apple-től, semmint hogy az eleve villámgyors iPhone 7 gyorsulását szolgálná.

iOS-10-3-cover

Ez a jelenség nem csak a zászlóshajónál érzékelhető, kivétel nélkül mindegyik modellnél tapasztalható az üdítő “lendületesség”. Nem véletlenül, amint az egy Twitter posztból kiderült. Az Apple egyik, közvetlenül az iOS fejlesztésén dolgozó mérnöke osztotta meg, hogy tudatosan rövidültek az animációk, amivel azt a hatást érték el, mintha gyorsabb sebességi fokozatba kapcsolt volna telefon.

A változás főleg az alkalmazásváltásoknál, illetve új alkalmazás megnyitásakor észlelhető. Utoljára 4-5 éve érződött ennyire simának a rendszer; persze az egy egészen más történet volt, még mielőtt az Apple bevezette volna a flat dizájnt az iOS 7-ben. Többek között ilyen szempontból sok lemondással járt a modernizált külső, viszont az eltelt pár év alatt temérdeknyi újdonság került bele, így bocsánatos a cupertinóiak akkori merénylete. Jó látni, hogy újra sikerült odafigyelni a részletekre, tartsák meg jó szokásukat!

Forrás: The Verge

iPhone 7 részletfizetéssel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!