imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Kezünkben az iPhone XS és iPhone XS Max!

Nézd meg és olvasd el első benyomásainkat!

Gyorsjegyzet készítése Apple Pencillel


Az iPadek egyik rejtett funkciói közé tartozik a gyorsjegyzetek készítése Apple Pencil segítségével. Ez lehetővé teszi, hogy zárt képernyő esetén is a lehető leggyorsabban elérhessük a Jegyzetek alkalmazást. Lássuk, hogyan működik és hogyan tudod te is aktiválni ezt az opciót!

Az Apple Pencil már nem csak az iPad Prók kiváltsága. A néhány hete megjelent és már hazánkban is elérhető 2018-as iPaden is lehetőség van már jegyzeteket készítésére a dedikált érintőceruza segítségével. Az olcsósított iPad + Apple Pencil kombó remek lehetőség arra, hogy átlagos pénzkeretből is skicc füzetet, munkaállomást vagy a mindennapokhoz szükség jegyzetelő felületet digitális formában magunknál hordjuk.

Az Apple pedig szoftveresen is mindent megtesz azért, hogy széleskörű igényeket elégítsen ki, gyakorlatilag a kezdeti nehézségekkel küzdő iOS 11 teljesen ebbe az irányba vitte el a gyártó mobilplatformját. Nem feltétlen van szükségünk máris drága alkalmazások vásárlására ahhoz, hogy egyből kitudjuk használni az Apple Pencil adta lehetőségeket. Remek példa erre a Jegyzetek alkalmazás, ami jelentős ráncfelvarrást kapott és amit azonnal, kár a jelkód beírás nélkül is tudunk használni.

Ha megérinted a Zárolási képernyőt a ceruzával, akkor a rendszer egyből a Jegyzetek alkalmazásba navigál. Persze csak akkor, ha ez a funkció engedélyezve van az eszközödön. Ha nincs, akkor a Beállítások > Jegyzetek menüpont alatt található Apple Pencil szekcióban tudod ezt megtenni a Jegyzetek a zárolási képernyőről fülön. Itt több lehetőséged is van: megadhatod például, hogy mindig új jegyzet nyíljon, amikor a gyors elérésen keresztül adsz hozzá új elemeket vagy azt is, hogy a már meglévő utoljára szerkesztett dokumentomot nyissa meg az iPad ezzel a gesztussal.

iPhone XS | Részletre is

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!