imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Gyorsjegyzet készítése Apple Pencillel


Az iPadek egyik rejtett funkciói közé tartozik a gyorsjegyzetek készítése Apple Pencil segítségével. Ez lehetővé teszi, hogy zárt képernyő esetén is a lehető leggyorsabban elérhessük a Jegyzetek alkalmazást. Lássuk, hogyan működik és hogyan tudod te is aktiválni ezt az opciót!

Az Apple Pencil már nem csak az iPad Prók kiváltsága. A néhány hete megjelent és már hazánkban is elérhető 2018-as iPaden is lehetőség van már jegyzeteket készítésére a dedikált érintőceruza segítségével. Az olcsósított iPad + Apple Pencil kombó remek lehetőség arra, hogy átlagos pénzkeretből is skicc füzetet, munkaállomást vagy a mindennapokhoz szükség jegyzetelő felületet digitális formában magunknál hordjuk.

Az Apple pedig szoftveresen is mindent megtesz azért, hogy széleskörű igényeket elégítsen ki, gyakorlatilag a kezdeti nehézségekkel küzdő iOS 11 teljesen ebbe az irányba vitte el a gyártó mobilplatformját. Nem feltétlen van szükségünk máris drága alkalmazások vásárlására ahhoz, hogy egyből kitudjuk használni az Apple Pencil adta lehetőségeket. Remek példa erre a Jegyzetek alkalmazás, ami jelentős ráncfelvarrást kapott és amit azonnal, kár a jelkód beírás nélkül is tudunk használni.

Ha megérinted a Zárolási képernyőt a ceruzával, akkor a rendszer egyből a Jegyzetek alkalmazásba navigál. Persze csak akkor, ha ez a funkció engedélyezve van az eszközödön. Ha nincs, akkor a Beállítások > Jegyzetek menüpont alatt található Apple Pencil szekcióban tudod ezt megtenni a Jegyzetek a zárolási képernyőről fülön. Itt több lehetőséged is van: megadhatod például, hogy mindig új jegyzet nyíljon, amikor a gyors elérésen keresztül adsz hozzá új elemeket vagy azt is, hogy a már meglévő utoljára szerkesztett dokumentomot nyissa meg az iPad ezzel a gesztussal.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!