imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

10+1 rejtett Safari-trükk

Ismered bármelyiket?

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Ha elfelejtetted az Apple Watch jelkódját…


Nemrégiben szó volt róla, hogy mit tehetünk abban az esetben, ha elfelejtettük a fiókban tárolt iPhone-unk jelkódját. De mi a megoldás az Apple Watch esetében?

Miközben a leadbe említett előző cikk kommentjeit olvasgattam az jutott eszemben, hogy mi a megoldás, ha ugyanez a baleset az Apple Watchcsal történik. Nos, a megoldás hasonló kimenetelű lesz, azonban mégis valamelyest eltérő a procedúra. Mielőtt rátérnék a megoldásra, nézzük meg pontosan mire is jó a jelkód használata az Apple Watch esetén.

Az Apple Watch önálló okoseszköz lévén hasonlóan kényes adatokkal szolgálhat illetéktelenek számára, mint az iPhone-unk. Igaz, mivel hazánk még mindig Apple Pay szűz terület, ezért az nem fordulhat elő, hogy illetéktelenek csuklóján landoljanak a bakkártya adataink. De ezen kívül igazából minden más veszélyeztetve van. Szerencsére az Apple Watch jelkód-rendszere nagyon okos módon működik. Alapértelmezett beállításon az Apple Watch akkor kéri a jelkódot, ha levesszük és újra felvesszük.

Így nem fordulhat elő lopás esetén, hogy illetéktelenek azonnal az óránk tartalmát kutassák. Persze, akár ki is hagyhatjuk ezt a lehetőséget. Azonban ha megvan a baj, akkor nem maradt más hátra, mint az óra tartalmának törlése, majd visszavarázsolása. Az Apple Watch az iPhone biztonsági mentésein keresztül tárolja az óra alapinformációit, erről is írtunk korábban. Mielőtt továbblépnél, mindenképp fusd át, hiszen ebben foglaltuk össze, hogyan működik a Watch biztonsági mentése.

Ezt követően az Apple Watch-on keressük ki a Beállítások menüpontot és állítsuk vissza gyári állapotba az órát. Vagy iPhone-on a Watch alkalmazást és a Saját óra ikonra koppintva az Általános > Visszaállítás menüpontra nyomjunk. Ez után az Apple Watch tartalmának és beállításainak törlése menüpontot kell kiválasztanunk. Természetesen mindezt megbízható Wi-Fi közelében tegyük, az eszközöket töltőre dugva.

A resetet követően az Apple Watch újrapárosítása során az imént készített iCloud biztonsági mentést visszaállíthatjuk.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!