imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Ha ezzel az iPhone-tokkal mész ki a reptérre, tuti lekésed a géped


Az essexi rendőrség Twitteren osztott meg egy esetet: egy férfi egy olyan iPhone-tokkal ment ki a Stansted reptérre, amivel épeszű ember nem nagyon próbálkozna. Nem elég, hogy lekéste a gépét, de még akár vádat is emelhetnek ellene.

Milyen iPhone-tok lehet az, ami miatt a legjobb esetben is kellemetlen perceink lehetnek a repülőtéri rendőrség vendégszeretetét élvezve? Nem, nem valami ízléstelen, kristályokkal kirakott rózsaszín csillámpónis tokra kell gondolni – ezek az esetek a ízlésrendőrség hatáskörébe tartoznának –, hanem erre:

Pisztoly iPhone-tok

Bizony, ez a férfi úgy gondolta, hogy mi sem természetesebb annál, mint hogy egy pisztolyt imitáló iPhone-tokkal a farzsebében sétál be a reptérre. Mondani sem kell, a helyi rendőrség nem értékelte túlzottan a szóban forgó tokot, Twitteren külön kiemelték, hogy ilyen helyzetben a másodperc tört része alatt kell dönteniük. Szerencsére komolyabb baja nem esett a férfinak, bár nem vagyunk biztosak benne, hogy ha az Egyesült Királyság helyett ezt az USA-ban játssza el, akkor is ép bőrrel megússza a dolgot.

Pisztoly iPhone-tok

Azt egyelőre nem közölték a hatóságok, hogy végül letartóztatták-e a kis híján Darwin-díjas utazót, de kiemelték, hogy ebben az esetben a közrend megzavarása, illetve nyilvános helyen fegyvernek látszó tárgy viselése miatt emelhetnek vádat.

Nem ez az első eset, hogy ehhez hasonló tokok borzolják a rendfenntartó szervek kedélyeit. A New York-i és New Jersey-i rendőrség tavaly külön közleményben hívta fel a lakosság figyelmét arra, hogy az ilyen tokok nélkül is elég nehéz dolguk van, vagyis óva intenek mindenkit attól, hogy hasonló módon próbálja megvédeni az iPhone-ját, mert ez akár halálos következménnyel is járhat.

Pisztoly iPhone-tok

A felhívás után egyébként az Amazon és az eBay is elkezdte kiszűrni az ilyen és ehhez hasonló tokokat a kínálatukból, ami után észrevehetően lecsökkent az ezzel kapcsolatos esetek száma, de mint a mellékelt példa is mutatja, nem szűnt meg teljesen a probléma. Mindenesetre ha eddig nem gondoltad volna: nagyon nem jó ötlet fegyvernek látszó tárggyal reptérre menni.

Forrás és képek: Essex Police STN via 9to5Mac.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!