imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Ha idén nem is lesz kész, már óriási az Apple Campus 2!


Egy hónapja írtunk utoljára az Apple Campus 2 építési munkálatairól, nemrég pedig újabb drónvideó látott napvilágot az Apple készülő úrhajójáról. Nézzük, hogy áll az építkezés!

Változás állt be a szokásos drónvideók terén is, ugyanis a mostanit nem Duncan Sinfield jegyzi, aki a MacRumorsnak készített eddig légifelvételeket az épülő Campus 2-ről, hanem Daniel Eran Dilger, aki az Apple Insidernek lőtte a felvételt. Lehet, hogy a drónvideók piaca is felívelőben van, bár mi azért várjuk Sinfield soron következő videóját is. Többek között azért is, mert míg azok 4K-ban is megtekinthetőek, most ki kell egyeznünk rongyos 1080p felbontással!

Egész biztos, hogy Sinfield is dolgozik a saját új videóján, mert egy 16 másodperces szösszenetet kitett arról, hogy már felhelyezték az 1000 férőhelyes földalatti előadóterem tetejét. Dilger videójának legnagyobb erőssége szerintem a rögtön a videó elején a szemünk elé táruló óriástotál, amiből lászik, hogy milyen elképesztően bődületesen óriási hatalmas ez az épület!

apple-campus-2-total

Bár az indusztriális minimalista zenei aláfestés nem egy rossz ötlet, de ezzel a vágástechnikával egy idő után picit unalmassá válik – szerintem – a videó. A másik pozitívum, hogy pár snitten keresztül bemutatja, hogy micsoda óriási változáson ment keresztül az elmúlt egy évben az építési terület. A nagy iram ellenére szinte biztos, hogy nem tudják tartani a 2016 végi átadás határidejét, Tim Cook is arról beszélt, hogy az első alkalmazottak valamikor 2017 elején vehetik birtokba irodáikat. Az épületet a tervek szerint 100 százalékban megújuló energiaforrásból fogják működtetni, az egész tetőszerkezet gyakorlatilag egy hatalmas napelem lesz, de a szellőztetési rendszert és a klímát is úgy tervezik, hogy az év háromnegyedében áram nélkül, természetesen működjön. Mondjuk ablakot pucolni kicsit macerás lesz.

Apple-Fruit-on-Trees-HD-Wallpapers

Ha ez nem volna elég, úgy a Campus 2 alapterületének 80 százalékát zöld területnek akarják megtartani, mintegy 7000 fával. Amiről aztán szüretelnek. Igen, a tervek szerint a menzán saját termesztésű, a „kertből” származó szilva, barack, datolya, olajbogyó, narancs, cseresznye és természetesen alma lesz fogyasztható. Utóbbiból lesz a legtöbb gyümölcsfa, legalábbis a tervrajzok szerint.

Forrás: Apple Insider

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!