imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ha nem jön álom a szemedre – A legjobb elalvást segítő alkalmazások


Valószínűleg már neked is voltak álmatlan éjszakáid, amikor is a tested hulla fáradt, de az agyad egyre csak kattog, kattog és kattog. Ne aggódj, a zavartalan alvás forrása közelebb van mint gondolnád – igen, valószínűleg épp a tenyereden csücsül.

Életünk nagyjából egyharmadát töltjük alvással, ami azt jelenti, hogy általánosságban erre fordítjuk a legtöbb időt. Ennek egyik nyomós oka az egészségünk megőrzése. Az alvás elengedhetetlen ahhoz, hogy nap mint nap helytálljunk, na meg a közérzetünkre is jó hatással van. Számos kutatás kimutatta már, hogy a rossz minőségű alvásnak nemcsak rövid távú negatív hatásai vannak, mint például feledékenység és idegesség, hanem hosszútávon is kockázatos az egészségi állapotra – beleértve az elhízást, szívrohamot és a cukorbetegséget is.

Különböző felmérésekből kiderült, hogy Európa lakosságának 16-31%-a szenved alvásproblémáktól – ezek közül az álmatlanság a legsúlyosabb. Mindegy, hogy milyen mértékben, az álmatlanság valószínűleg már neked is ismerős probléma. Mielőtt altató után keresgélnél, próbáld ki a lent felsorolt appok egyikét, melyeket pontosan azzal a céllal hoztak létre, hogy segítség a felhasználókat az elalvásban.

Relax Melodies: Sleep Sounds

Az alkalmazásban 64 lehengerlő dallam beépített dallam található, így garantáltan álomba fogsz szenderülni. Bármelyik neked tetsző hangot vagy dallamot kiválaszthatod, változtathatsz a hangerőn és alvást segítő meditációt is hozzájuk rendelhetsz. A binaurális ütemek, az ébresztő és az időzítő biztosításán kívül az alkalmazás egy Sleep Moves nevű funkciót is támogat – ezek előre kidolgozott párnagyakorlatok, melyek segítségével hamar álomra tudod hajtani a fejed.

White Noise Deep Sleep Sounds

Aludj el a kopogó eső hangjára az ablakon, macskadorombolásra vagy a vonat zakatolására. Több hangot is összekeverhetsz a testreszabott tracklist létrehozásához vagy választhatsz a 24 elérhető színséma közül is. Amit leginkább szeretünk az alkalmazásban az, hogy akkor is szólnak a hangok a háttérben, ha mondjuk egy podcastet vagy egy hangoskönyvet hallgat az ember. Az alapverzió ingyenes, az előfizetéssel viszont még több hangot érhetsz el.

Relax & Sleep Well

Küzd le az álmatlanságot a legújabb hipnoterápiás alkalmazás használatával, ami gyógyító meditációs technikákat is rejt. Az alkalmazás készítője, Glenn Harrold kiváló hipnoterapeuta, több mint 20 év tapasztalattal a szakmában. Az alkalmazásban Harrold hipnózis és meditációs technikáival találkozhatunk, ráadásul ingyenes elérhető felvételeket is meghallgathatunk a terapeutától. Összesen 80 alkalmazáson belüli vásárlás érhető el az alkalmazásban, melyek különböző területekre fókuszálnak: álmatlanság, stressz, szorongás, éberség, alvás, fogyás, magabiztosság, önértékelés, fóbiák és még sok más. Próbáld ki a 29 perces hipnoterápiás kezelést, amiben számos alvást segítő hangeffektet találsz, különböző frekvenciákon.

Sleep by Headspace

Az egyik kedvenc meditációs alkalmazásunk rendkívül nagy figyelmet szentel a jó minőségű alvásnak. A Headspace-ben számos alvást segítő dalt és különféle gyakorlatokat is megtalálsz. Minden egyes hangnál testreszabhatod az egyedi audió élményt. Mivel a hangok rendkívül széles skálán mozognak, mindenki megtalálhatja a számára leghatásosabbat. Próbáld ki a Headspace-t ingyen, később pedig eldöntheted, hogy beruházol-e a havi vagy az éves előfizetésre.

Pzizz

Ha tényeg komolyan veszed az alvásproblémádat, valószínüleg a Pzizz lesz a legjobb választás. A fejlesztők szerint ezt az appot konkrétan az álmatlanság leküzdésére találták ki. Az app tudományosan bizonyított technikákat (például a neurolingvisztikus programozás) ötvöz a binaurális ütemekkel és hangeffektekkel. A számtalan elérhető hangnak köszönhetően az alkalmazás szinte minden alkalommal új lejátszási listát készít a felhasználóknak, szóval biztos lehetsz benne, hogy nem fogod ugyanazt a dalt kétszer hallani. Továbbá az alkalmazásban egy úgynevezett szundi modul is található, ebben pedig különböző narrációk és további fókusz modulok vannak. Beállíthatod az alvás időtartamát, a hangerőt, 3D effekteket, illetve férfi vagy női hangot is a totálisan személyreszabott élményért. Bónuszként pedig Apple Health integráció is jár hozzá.

Te használsz valamilyen alkalmazást elalváshoz? Melyik a kedvenced?

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!