imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

10+1 rejtett Safari-trükk

Ismered bármelyiket?

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Hajlított iPhone-ról álmodozik az Apple


Vannak kétségeim afelől, hogy valóban a hajlítható telefonoké lesz-e a jövő. Az viszont biztosnak látszik, hogy Cupertinóban nem szeretnének lemaradni a trendről, ha esetleg elérkezik. Újabb hajtogatható iPhone-os szabadalom érkezett.

Fél szemmel mindig figyelemmel szoktuk kísérni az Apple aktuálisan jóváhagyott szabadalmi kérelmeit. Na nem azért, mert ezek többsége a valóságban is megvalósulna, hanem mert ezáltal képet kaphatunk arról, min dolgoznak éjt nappallá téve a vállalat mérnökei, mit lát jövőbeli okostelefonos trendnek a világ egyik legnagyobb techóriása.

Abból ítélve, hogy az elmúlt időszakban mennyi origami iPhone-ról szóló oltalmi kérelem látott napvilágot, nagyon úgy tűnik, hogy a hajlítható okostelefonok is ezek közé a potenciális jövőbeli slágerek közé tartoznak az Apple szemében.

A 20170336831 számú szabadalom, amely az “elektronikus készülék, amelynek lehetnek flexibilis részei a hajlíthatóság érdekében” nevet kapta a keresztségben, legalábbis mindenképpen megtámogatja ezen sejtésünket. Sok újat ne is várjunk, a 2016 szeptemberében leadott, de csak most publikált kérelem hozza a szokásosat, a mostani koncepció a “könyvszerűen nyitható és csukható” vonalat erősíti. Ehhez persze hajlítható komponensek is dukálnak, amelyek nem sérülnek tartósan a jógázás során.

Arról, hogy tényleg valami trendről lehet szó, mi sem mutatja jobban, minthogy egyre több forrás sejteti, hogy más gyártók is kacérkodnak a hajlíthatóság gondolatával. Sőt, ami azt illeti, akad is már egy-két kezdetleges próbálkozás. Ott van például a két egymás mellé kihajtható, teljesértékű kijelzővel rendelkező ZTE Axon M, vagy a régi kagylótelefon világát megelevenítő Samsung SM-W2018.

Noha személy szerint elég szkeptikus vagyok ezeknek a koncepcióknak a létjogosultságával, azt mindneképp érdekes látni, hogy mintha a legnagyobb gyártók is kezdenék azt érezni, hogy az okostelefonos piac mostani formájában kezd megülni. Az állóvíz felrázáshoz pedig merőben új ötletekre, bátor elképzelésekre van szükség. Mint például a hajlítható okostelefon…

Forrás: iDropNews

Ez még azonban két lépéssel előrébb van. Ha a jelenben keresünk újdonságot, elég csak az iPhone X-ig menni, amely bár nem hajlítható, azért elég sok merész újdonságot hozott az Apple okostelefon kínálatába. Hála a gyártás stabilizálódásának pedig már egész nyugodtan leadhatod a rendelésed, jelentősen csökkentek a várakozási idők.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!