imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Hallottál már a Wifi 6-ról? Itt az ideje!


Ha másért nem, hát azért érdemes, mert könnyen lehet, hogy az idei új iPhone-okban már benne lesz. Mit jelent ez a gyakorlatban és miért jó ez?

A Barclays elemzője, Blaine Curtis járt-kelt a CES-en, amjd hazatérve onnan elmélkedett egy sort a megfigyelt techtrendekről és arra a megállapításra jutott, hogy az új iPhone-okban bizony jó eséllyel már a WifFi 6 szabvány lesz érvényes, azaz kevésbé hangzatos nevén a 802.11ax, ami a jelenleg használatos 802.11ac-t váltaná.

Noha ez az egész meglehetősen szubjektívnek hangzik (és az is), van logika a fejtegetés mögött. A CES-en ugyanis meglehetősen sok készüléket mutattak be, amelyek már fel voltak készítve az új szabványra. A technológia tehát már itt kopogtat a küszöbön, a kérdés, hogy az Apple mikor engedi be.

A korábbi tapasztalatokból ítélve valószínűleg meglehetősen hamar. Legalábbis a korábbi, 2013 decemberében véglegesített 802.11ac-t szinte világelsőként integrálták. Mondhatni tehát, hogy ebben a tekintetben early adopternek számítanak, szemben például a GSM technológiákat illetően, ahol inkább a kivárás stratégiáját szokták választani, amit feltehetően az 5G esetében is követni fognak.

Mi ez a Wifi 6 és mire lesz jó? Nos, az új szabvány gyorsabb adatforgalmat, növekedett kapacitást, jobb energiahatékonyságot és stabilabb teljesítményt ígért olyan környezetekben is, ahol a leterheltség miatt nagy az interferencia. Magyarul elég király lesz.

Az egyetlen probléma, hogy router is kell hozzá, amelyek várhatóan csak a következő évben érkeznek majd tömegesen. Akárhogy is, az iPhone már valószínűleg fel lesz készülve rájuk!

Forrás: MacRumors

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!