imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Hamarosan 10 éves lesz a Twitter, nőhet végre a karakterszám?


Ha stílusosan akarnánk megírni ezt a hírt, akkor alkalmazkodnánk a Twitter jelenlegi szabályaihoz, ami maximálisan 140 karaktert engedélyez.” STOP! Igen, ennyi lenne egy iMagazin bejegyzés, ha a Twitter szabályaihoz alkalmazkodnánk, kérjük kattintsatok a következő hírre a folytatásért.

Persze mi más ligában játszunk, ezért nem kötik a kezünket holmi karakterszámok (egyébként de, csak Google SEO-nak hívják), így kicsit nyugodtabban körbejárhatjuk a témát, mielőtt válaszolunk rá. Hétfőn, március 21-én lesz tízéves a Twitter, de talán elnézitek nekünk, hogy most számolunk be erről, mert hétfőn úgyis minden az aznapi Apple keynote-ról és az új termékekről fog szólni. 2006. március 21-én Jack Dorsey, Evan Williams, Biz Stone és Noah Glass indította útjára a Twittert, a szolgáltatás azonban ténylegesen csak 2006 júliusában indult be. A 140 karakteres limit miatt rögtön ráragadt „az internet SMS-e” megnevezés, ami nem áll nagyon távol a valóságtól. 2007-ben a South by Southwest Web díját hozták el a blog kategóriában, amit stílusosan így köszöntek meg:

We’d like to thank you in 140 characters or less. And we just did!” („Meg szeretnénk köszönni 140 vagy kevesebb karakterben. És meg is tettük!

Egy 2015 májusi felmérés szerint a Twitternek több mint 500 millió felhasználója van, amiből 332 millióan aktívak is. Talán ti is észrevettétek, hogy Magyarországon nem túl nagy a Twitter-aktivitás (az iSTYLE Twitter fiókját egyébként itt tudjátok követni), továbbra is és kitartóan a Facebook a legnépszerűbb internetes közösségi platform. Nyugaton azonban ez egyáltalán nincs így. Ott az, hogy egy vezető politikusnak, vagy épp egy egyetemi professzornak Twitter-fiókja van, magától értetődő, természetes dolog. Ugyanez érvényes a legkülönbözőbb intézményekre is. A 140 karakter nemcsak lehetővé is teszi, de kötelez is téged, hogy térj a lényegre, ne beszélj mellé. Ennek megfelelően hosszas elemzések helyett inkább statement-jellegű állításokkal találkozhatunk, vagy olyan linkekkel, megosztásokkal, amik jelzik, hogy az illető mivel ért egyet és mivel nem. Ez rendkívül gyors információáramlást tesz lehetővé, ezért lehetséges az, hogy például egy nemzetközi tárgyalást követő rövid tweet gyorsabban bejárja a világot, mint egy hosszabb Facebook bejegyzés.

Jack Dorsey, a Twitter CEO-ja, aki az elsők között állt ki Tim Cook és az erős titkosítás mellett.
Jack Dorsey, a Twitter CEO-ja, aki az elsők között állt ki Tim Cook és az erős titkosítás mellett.

És akkor jöjjön a válasz a címben feltett kérdésre. Bár felröppentek olyan hírek is, hogy – rögtön egy nagyot ugorva – 10 000 karakterre emelik a tweet üzenetek határát, Jack Dorsey egy tévés interjúban egyértelművé tette, hogy

ez nem fog megtörténni

Így jártunk, marad a 140 karakter. Boldog születésnapot, Twitter!

Forrás: iMore

MacBook akár 110.000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!