imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Hamarosan a Google Chrome is Dark Mode támogatást kap


Egy Google fejlesztő már beadta a sötét témát tartalmazókódváltoztatási kérelmet a Chromiumra, amit el is fogadtak. Innentől kezdve már csak idő kérdése, mikor fut be a Dark Mode.

A macOS Mojave megjelenése óta folyamatosan egyre több alkalmazás kap támogatást az egyik nagy újdonsághoz, a Dark Mode-hoz. Nyilván a funkció implementálása elsősorban a nagyvállalati háttérrel nem rendelkező, emiatt jóval rugalmasabb kisebb fejlesztőcsapatok alkalmazásainál történik a leggyorsabban. Persze előbb-utóbb a magukra valamit is adó alkalmazásóriások is felpattannak a vonatra.

A következő állomáson például egész biztosan a Google Chrome várakozik. Jegyét az alapjául szolgáló, nyílt forráskódú Chromium böngészőn keresztül vásárolta meg egy Google fejlesztő, akinek a sötét témát tartalmazó kódváltoztatási javaslatát már jóvá is hagyták. Innen pedig egyenes út vezet a Google Chrome-ba, persze előtte át kell verekednie magát a tesztelésre szolgáló Canary, Chrome Dev és Chrome Beta változatokon.

Éppen emiatt nem is lehet tudni, hogy pontosan melyik végleges verzióval fog érkezni az újdonság. A január közepe vége felé érkező Chrome 72 már a kiadásnak kései szakaszában van, így abba már aligha kerül be az újdonság, így legvalószínűbbnek a Chrome 73 tűnik, ami valamikor márciusban várható.

A MacRumorsnak addig is sikerült egy kis ügyeskedéssel aktiválnia a funkciót, így pár képernyőfotó erejéig nagyjából láthatjuk, mire számíthatunk. A legnagyobb kihívás gondolom az lehetett, hogy el tudják választani valahogy az inkognitó mód már most is sötét megjelenésétől.

Forrás: MacRumors

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!