imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Hamarosan az Erővel is irányíthatod a Sphero BB-8-at!


Javában zajlik az idei CES Las Vegasban, ami azt jelenti, hogy rengeteg új kiegészítőt és terméket mutatnak be az elektronikai gyártók. Az egyik ilyen érdekességet a tavalyi szezon egyik slágertermékét, az „otthoni” BB-8 droidot bemutató Sphero jelentette be.

A legújabb Star Wars film, vagyis Az ébredő erő egyik legfontosabb szereplője volt az aranyos, gömb alakú droid. Tavaly év vége óta akár otthonunkban is ide-oda gurulhat, hiszen a Sphero bemutatta a kisebb, okostelefonokkal irányítható változatát, mely az általuk korábban a Sphero labdához kifejlesztett technológiákat használja. Ez a karácsonyi szezon egyik slágerterméke volt (világszerte ugyanúgy ahogy az iSTYLE-ban is), egy valami azonban hiányzott belőle: az Erő.

Ennek vége, ugyanis a CES-en a Spehro bemutatta a BB-8 első kiegészítőjét, a Force Bandet, ami tulajdonképpen egy mozgásérzékelővel felszerelt karkötő, melynek segítségével új módon irányíthatjuk a droidunkat. Az egyik első prototípus Lance Ulanoff, a Mashable újságírója próbálhatta ki Las Vegasban, és noha maga a termék még elég korai prototípus-fázisban van, állítása szerint megdöbbentően jól működik.

Ennek egyik oka az, hogy a karpántba is ugyanazt az „inerciális mérőegységet” építették be a Sphero mérnökei, mint magába a droidba. Lance szerint:

Az iPhone-os irányítással ellentétben – ami gyakorlatilag olyan, mintha egy joystickot használnánk – ez a technológia sokkal közvetlenebb kapcsolatot biztosít köztünk és a droid között. Olyan, mintha tényleg az Erő áramlana a BB-8 és közötted.

A Force Bandet úgy párosíthatjuk majd a BB-8-hoz, hogy az eszközhöz tartjuk. Egy rövid kalibrációt követően (hogy megfelelő irányban álljon a droid) már használhatjuk is: ha előre toljuk a kezünket, BB-8 elindul előre, ha visszahúzzuk, megfordul és visszafelé jön – mintha tényleg az Erőt használnánk. Arra is rávehetjük, hogy kövessen minket vagy körözzön körülöttünk, ha pedig leengedjük a kezünket, akkor megáll.

A BB-8 Force Band prototípusa. | Kép forrása: Sphero
A BB-8 Force Band prototípusa. | Kép forrása: Sphero

És noha adja magát, hogy a tenyerünket kinyissuk a használata közben – akárcsak amikor a filmekben látjuk az Erőt működés közben –, a Sphero mérnökei elárulták, hogy ezt sajnos nem tudja figyelni a karpánt. A Force Band egyébként valamikor idén érkezik majd meg (pontos megjelenési dátum még nincs), és ekkor jelenik meg a BB-8 egy új változata is, ami egy kicsit viseltes megjelenést kapott, hogy jobban hasonlítson a filmben látott droidhoz.

A Force Band megjelenésével egyidőben „piszkos” festéssel is megjelenik a BB-8. | Kép forrása: Mashable
A Force Band megjelenésével egyidőben „piszkos” festéssel is megjelenik a BB-8. | Kép forrása: Mashable

Az árakat addig nem tudni, amíg a Sphero nem véglegesíti a kialakítást, a felhasznált anyagokat – jelenleg ezeken, illetve az akkumulátoridőn és a csomagoláson dolgoznak. Ha azonban megjelenik, az iSTYLE-ban is biztosan kapható lesz majd!

Forrás: Mashable. Borítókép: Sphero.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!