imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Hamarosan elindul a második Beats rádió


Alig néhány néhány hete indult el hazánkban is a Beats rádió, de Zane Lowe elárulta, hogy hamarosan egy újabb adóval fog bővülni az Apple Music rádióállomása.

Zane Lowe maga is saját műsort vezet a Beats 1-nél, emellett az Apple Music egyik befolyásos munkatársa, és persze azt se felejtsük el, hogy Grammy-díjas DJ, művész. Nemrég tett nyilatkozatában meglobogtatta, hogy a Beats 1 mellé egy újabb rádióadót kívánnak létrehozni az Apple Music felhasználók számára, de egyelőre még nem tudni, mikor indul. Zane szavait idézve “amíg azt jónak nem látják”, addig biztosan nem.

beats_magyarorszag

 

Ennél több információ nem derült ki a következő Beats rádióról. Zane Lowe szerint rajta vannak az ügyön, kézen fogva az Apple-lel, de addig semmire nem kell számítani, amíg az Apple nem lép. A zenész szavai egy kissé zavarosak, ám sokat sejtetőek, igazából magunk sem tudjuk eldönteni, hogy mire próbált célozni a mondandójában.

A témával kapcsolatos tárgyalások jelenleg is zajlanak. Amíg nem lesz valamink…amíg az Apple bizonyos dolgokon ügyködik és be nem mutatja azokat, amikor azt jónak látja. Ez a válasz. Dolgozunk rajta.

Nem ez az első alkalom, hogy felröppent több rádiócsatorna létrehozása: 2015-ben például kiderült, hogy az Apple levédette a Beats 1 mellett a 2, 3, 4, és 5 nevet is. Amiből az következik, hogy már az Apple Music elindításával egy időben eleve több vonalon gondolkodtak Cupertinóban, mivel a jelenleg Beats 1 főleg a hip-hop életérzés szerelmeseinek kíván kedveskedni.

Jimmy Iovine, Tim Cook, Dr. Dre, Eddy Cue | Forrás: Fortune.com

Képzeld el az Apple Musicot úgy, mint egy boltot. Mi (vagyis a Beats 1) a kirakatban vagyunk. Minket látsz az eladói pultnál. Igyekszünk a zenét egy olyan keretbe helyezni, ami felkelti az érdeklődésedet, és többet akarsz a puszta létezésénél. Berakhatod a dalt egy lejátszási listába, vagy egy könyvtárba – szimplán csak hagyd létezni, és mi remélhetőleg meg fogjuk találni. Azonban a kultúrát a művész alakítja. A művészek gondolati rétegeket, izgalmat és víziót akarnak megalkotni, és el akarják mesélni, egy-egy dal hogyan készült. Meg akarják veled osztani ezt az élményt. A Beats 1 rádió igazából erre lett tervezve. Fenn akarja tartani a sebességet a kultúrával, és így tökéletesen illik az áruhoz.

Ezek alapján viszont már kezdjük kapiskálni, mire gondolt Jimmy Iovine, amikor a populáris kultúráról és az orrba koppintásról magyarázott. Jaj neked zeneipar, ha az Apple ismét rád veti magát!

Apple Music

Mi az Apple Musicnál egy mindent átívelő popkultúrális élményt próbálunk meg létrehozni, ami magába foglalja a zene- és videótartalmakat egyaránt. Tudod, ha a South Park készítői besétálnak az irodámba nem mondom azt nekik, hogy menjetek ki, mert ti nem vagytok zenészek. Mindent megteszünk azért, hogy jól orrba koppintsuk a jelenlegi populáris kultúrát.

– nyilatkozta Jimmy Iovine korábban.

Forrás: Cult of Mac és 9to5mac

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!