imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Hamarosan élőben közvetíthetsz bármit Facebookon


Még tavaly decemberben adtunk hírt, hogy egyes oldalak számára a Facebook elérhetővé teszi az élő videóadások lehetőségét. Egyelőre még csak egy kis csoportnál kapcsolták be a teszt üzemmódot, de egyre közelebb vagyunk ahhoz, hogy a funkció minden (egyéni) felhasználó számára elérhetővé válik.

Érdekes megfigyelni, ahogy bizonyos technológiai újdonságok és funkciók széles körben elterjednek. Valaki kommentben meg is jegyezte, hogy míg a RSS nem terjedt el széles körben, addig a Facebookra elképesztő mértékben haraptak rá az emberek. Míg korábban a live streaming is kivételnek számított, amiről nem is feltételeztük volna, hogy egyszer a kezünkbe kerül, tavaly ez a kép is megváltozott, hála a olyan alkalmazásoknak, mint a Snapchat, a Meerkat, valamint a Twitter által megvásárolt Periscope-nak. Egy jó buliból a Facebook sem maradhat ki, sőt, a hírek szerint Mark Zuckerberg annyira fontosnak tartja ezt az új funkciót, hogy elsődleges fontosságúnak tette meg a fejlesztendő szolgáltatások között.

I stopped by the Facebook Live launch room earlier today. Whenever we’re getting ready to ship a new product, the whole…

Posted by Mark Zuckerberg on Wednesday, April 6, 2016

Ha elérhetővé válik a videó fül, akkor állítólag – kitüntetett szerepét erősítve – a Messenger fület fogja váltani a Facebook alkalmazásban, és lehetőségünk lesz keresni az élő és archív videók között. Zuckerberg ennek megfelelően élőben bejelentkezett annak a csapatnak a szobájából, akik ezen a projekten dolgoznak. Szerinte ez egy új, nyers, jóval személyesebb és spontán információmegosztást tesz lehetővé. Ez azt jelenti, hogy bámikor rá tudunk keresni, hogy aktuálisan milyen adások mennek, de egyszerű keresőszavak mellé is feldobja, ha van elérhető live stream.

Live-In-Trending-facebook-videos

The Verge úgy tudja, hogy a Facebook annyira komolyan veszi az élő adások elterjesztését, hogy első körben fizetni fog azoknak a cégeknek/oldalaknak, melyek rendszeresen közzétesznek ilyen videókat, és később is részesedést biztosít a befolyó haszonból. A The Verge nem is rejti véka alá, hogy tulajdonosuk, a Vox Media már tárgyalásokban van a Facebookkal, és ha lájkoltátok az oldalukat, akkor tegnap este akár értesítést is kaphattatok róla, hogy élő közvetítést tartanak. Ez az agresszív stratégia veszélybe sodorhatja a Periscope növekedését, ugyanis ők nem fizetnek a közvetítőiknek.

Screen Shot 2016-04-07 at 14.13.46

Ami izgalmas lesz, hogy magánemberként is élő adásokat közvetíthetünk barátainknak bizonyos csoportokban és eseményekben, amit azok láthatnak, akik visszajeleztek a meghívóra. A Facebook sajtószoba leírása némileg homályban tartja az összes funkciót, de az tűnik valószínűnek, hogy azért lesznek bizonyos fokú szűrők (pl. meghívók), azaz nem fogja teljes mértékben elönteni a falunkat mindenkinek az élő adása. Mint korábban, úgy majd most is valós időben lehet reagálni és hozzászólni az adásokhoz, ami valóban nagyfokú interakciót biztosít a közönséggel. Ha ez kevés, akkor filtereket is tehetünk a videókra. A Facebook rezzenéstelen arccal másolta le a Periscope több megoldását, így pl. térképre vetítve is meg tudjuk majd nézni (elsőként csak asztali nézetben) hol vannak éppen élő adások.

Live-Map

Zuckerberg eddig úgy pozicionálta a Facebookot, mint az emberek személyre szabott újságját. Jöhet a személyre szabott tévécsatornák kora?

Video-Topic-Feeds-iOS

Forrás: The Verge

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!