imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Hamarosan érkezhet az új AirPods


A tavalyi Kuo-féle rövidhíren kívül nem sok szó esett az AirPods következő változatáról mostanság. A csendet Mark Gurman, a Bloomberg ismert és elismert szerkesztője törte meg és rögtön bele is ment a részletekbe.

Kétségtelen, hogy az AirPods jelenleg az egyik, ha nem a legnépszerűbb kiegészítő az Apple-től. Ming-Chi Kuo úgy kalkulált, hogy tavaly körülbelül 13-14 millió példányt értékesíthettek. Az elemző szerint a lendület 2018-ban is ki fog tartani, sőt, megduplázódhatnak a számok, amik így 26-28 millióra példányra emelkednének. Egy másik elemző, Gene Munster már egyenesen úgy számol, hogy a közeljövőben több bevétel fog származni az AirPods-ból, mint az Apple Watch-ból.

Logikus lépés lenne tehát az Apple részéről, hogy a vásárlási tűz fenntartásához, ráfújjon kicsit a parázsra egy második generáció kiadásával. Kuo után most már Gurman is egyetért ebben, belsős forrásokra hivatkozva friss jelentésében közölte a részleteket.

Eszerint az AirPods 2 mindenek előtt egy új, Apple fejlesztésű vezeték nélküli chippel érkezne, amely képes lenne a Hey Siri parancs állandó figyelésére. Magyarul pont úgy működne a virtuális személyi asszisztens előhívása, mint az iPhone-oknál: elég belebeszélni a levegőbe és már mondhatod is nyűgjeidet. Jelenleg ehhez ugyebár egy dupla érintésre van szükség, ami számomra nem tűnik sokkal macerásabbnak, mint a beszéd, de végülis, miért ne tegyék bele a Hey Siri-t.

Ezen felül még a vízállóságot emlegette Gurman. Legjobb tudomása szerint a másik nagyobb fejlesztés e téren fog történni, miszerint az AirPods hivatalosan is kibírná ha ráfröccsen a víz, vagy ráesik az eső. A vízbe merítés ellen viszont továbbra sem lenne jó (bár elvileg már a mostani generációs is kifejezetten ellenálló ilyen szempontból). Azt gondolom, hogy ennyi vízállóságnak már bőven elégnek kell lennie egy ilyen terméknél. Arról nem is beszélve, hogy ennek köszönhetően egy jelentős lépéssel közelebb kerültünk a sporteszköz funkcionalitáshoz, mivel feltehetően az izzadságot is bírni fogja.

A fejlesztést B288 belső kódnéven ugyanaz a csapat végzi, akik létrehozták a HomePodot. Megjelenési dátumról egyelőre nem szólt a jelentés. Az AirPods márciusban másfél, szeptemberben két éves lesz. Mindkét alkalom elég kerek ahhoz, hogy akár helyt is adhatna a bejelentésnek. Ezt támaszthatja alá a múlt héten napvilágot látott hír is, mely szerint az AirPower mellett az új generációs AirPods töltő tok is érkezhet, benne a második generációs fülessel.

Forrás: Bloomberg

A mostani generációból szerencsére már akad bőven készlet a raktárakon, ha gondolod, itt a tökéletes alkalom, hogy bedobj egyet a kosaradba.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!