imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Hamarosan érkeznek a natív Apple Watch alkalmazások


Jeff Williams, az Apple operatív igazgatója, a Re/Code találkozóján a Code Conference-en, rengeteg olyan témáról beszélt, amely érdekli az embereket az Apple-lel kapcsolatban. A téma elsősorban az Apple Watch sikere volt, de szó esett arról, hogy tényleg létezik-e Apple autó illetve szó volt az egészséggel és a kutatásokkal kapcsolatos tevékenységekről is.

Jeff elmondta, hogy a két héten belül rendezett WWDC-n egy egész sor új alkalmazást mutatnak be. A meglepetést elrontva azt is elárulta, hogy az Apple Watch kap egy új SDK-t, amely segítségével gyorsabban működnek majd az alkalmazások és jobban kihasználják az óra hardverét. Sőt, ezek után már a külső alkalmazások is hozzáférhetnek az Apple Watch szenzoraihoz, ezáltal teret nyitva fejlesztőknek. Igazából ekkor fog kijönni minden olyan funkció az Apple Watch-ból, ami most csak rejtett lehetőségként van a hardverben. Jeff az interjú során elmondta, hogy ő személy szerint a Strava alkalmazást használja biciklizéshez, és sokkal hasznosabb lenne, ha az app a belső szenzorokat használni tudná. Éppen ezért szorgalmazta ezt a lépést az Apple-nél.

jeff-williams-code-conference-2015

Az eladási számokról viszont nem akart beszélni. Szerinte nem a számok fontosak, hanem, hogy az igény még mindig nagyobb az órára, mint ahány terméket képesek legyártani és kiszállítani. Mindösszesen két jelzővel jellemezte az Apple Watch eladásokat, ez pedig a „sok” és a „fantasztikus” volt. Az iPhone eladásokról viszont szívesen beszélt. Ez a szám ugyanis csillagászati, hiszen ha a 74 millió eladott iPhone-t egymásra raknánk, mint a palacsintákat szokás, akkor a nemzetközi űrállomásig elérne. Jeff még egy érdekes elszólást tett az interjú során.

Az autók az igazán mobil eszközök. Sok különféle piacterületet kutatunk, figyelünk. Leginkább olyanokat, ahol azt érezzük, hogy jelentős mértékű változást tudnánk eszközölni.

Ezután a pár kijelentés után viszont visszahátrált, és azt mondta, hogy ezalatt a CarPlayre gondolt, és hogy nekünk se kell mást érteni bele. Ugyanakkor két éve Tim Cook ugyanitt azt mondta egy hasonló kérdésre felelve, hogy a csukló szerinte érdekes terület, majd ennyivel le is zárta a témát. Az egészségügyi sikerekről is beszélt, és azt is elmondta, hogy a ResearchKit még induló fázisban van, de óriási lehetőségeket lát benne. Beszélt továbbá a Kínai útjáról Tim Cookkal, ahol személyesen nézte meg, hogy a munkakörülmények megfelelőek-e az ott dolgozóknak. Az út során minden olyan helyen, ahol járt, megfelelő körülményeket látott, és minden megfelelt az előírásoknak.

Forrás: re/code

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!