imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Hamarosan frissülhet az iMac és a Mac mini is


Egy korábban többször is sikeresen szivárogtató forrás villantotta fel az újdonságok érkezésének lehetőségét, de még egy új iPad-kameráról is ejtett néhány szót.

A CoinX nevű Twitter-fiók mögött bizonyára kiválóan értesült üzemeltető állhat, hiszen a csatorna az elmúlt évek során már számos alkalommal sikeresen tippelte meg az Apple soron következő lépéseit. Legutóbb a Pro iPhone-ok bevezetésére „érzett rá”, azt megelőzően pedig az iPhone XS/XS Max/XR nevét leplezte le még a hivatalos bejelentés előtt.  CoinX viszont nem csak az iPhone-okkal kapcsolatban bír pontos információkkal, mivel anno a 10.2”-es iPad és a 10.5”-es iPad Air érkezését is előre megírta.

Az egyik legpontosabb információforrásnak tekinthető csatorna figyelme most a Mac-vonalra irányul, ezúttal egy új iMac és Mac mini érkezését pendítette meg tegnapi rövid tweetjében. A poszt csak annyit közöl, hogy az eszközök „hamarosan” érkeznek, specifikációkról és izgalmas részletekről tehát nem esik szó. No persze az asztali számítógépek frissülése már önmagában is izgalmas lenne.

A Mac mini például 2018 őszén kapott utoljára ráncfelvarrást. A kis masinát akkor USB-C portokkal, valamint 6 és 8 magos processzorokkal turbózták fel a cupertinóiak, továbbá megjelent a régóta várt Space Grey színváltozat is. Az iMac viszont nem olyan régen, 2019 tavaszán frissült legutóbb, ekkor 8 és 9 magos Intel procikkal és választható Radeon Vega Pro GPU-val bővült a gép.

Az újdonságok érkezése már csak azért sem elképzelhetetlen, mert legutóbbi jelentésében a jól értesült beszállítói kapcsolatokkal bíró Ming-Chi Kuo is megpendítette a dolgot, bár ő konkrétan arra tippelt, hogy az idei negyedik negyedévben kapunk majd egy új iMac Prót. A legnagyobb esély viszont arra van, hogy ha jön is az iMac/Mac mini frissítése, akkor csak apróbb, teljesítményre fókuszáló javítások várhatók.

Az iMac tavaly márciusi ráncfelvarrása ugyanis még csak egy éve volt, a Mac mini két legutóbbi frissítése között pedig négy év telt el, nem pedig másfél. Magyarul nem valószínű, hogy ilyen rövid intervallumokkal radikális változásokra lehet számítani. Erről tehát egyelőre csak ennyit tudunk, ami viszont még érdekes, hogy CoinX egy külön posztban egy új iPad-kamera érkezését is felvetette, ami valószínűleg a más források által is pletykált tripla lencsére utalhat a Pro modelleknél.

Te vevő lennél egy új iMacre, vagy Mac minire?

Forrás: 9to5Mac.com

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!