imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Hamarosan gyermekeink is fizethetnek Revoluttal


Rendkívül jól reagált a hazai társadalom a Revolut megjelenésére, már 250 ezer főre tehető azok számra, akik regisztráltak a felületre. A Revolut éppen ezért úgy döntött, új réteget céloz meg: a gyerekeket.

A Revolut remekül szállt be a fintech globális piacra, emellett igencsak eredményes volt hazánkban is. Persze mindehhez egy jól összerakott terv is kellett: adjunk 3000 forintot minden regisztrálónak, és annak is, aki meghívta, je és persze ingyen kártyát, meg ingyen használható bankszámlát. Ki ne akarna magának ennyit mindent ingyen, főleg azok után, hogy a bankok minden hónapban kiszámláznak mindenféle jogcímen többszáz forintokat, amit sokszor követni sem lehet.

Éppen ezért ezerrel regisztrált mindenki, bár abban is biztos vagyok, hogy sokan elutalták maguknak a kapott 3000 forintot, majd le is törölték szépen az appot. Mások azonban, mint én is, használni kezdtük, és egy valóban összeszedett, remekül használható megoldásról van szó, rengeteg pénzügyi előnnyel, meg persze a felhasználóbarát finomságokkal. Én például ezek miatt akkor is ezt használnám, ha ugyanannyiba kerülne, mint a hazai bankoknál.

És emellé érkezik hamarosan a Revolut Youth. A 7-18 év közötti fiatalokat célozzák meg (jobban mondva inkább a szüleiket), céljuk pedig a fiatalabb generáció digitális és pénzügyi érettségének fejlesztése lesz. Ez ugyanis a mai világban elengedhetetlen minden gyermek számára. A saját bankszámlának, bankkártyának hála tisztább képet kaphatnak a pénz valódi értékéről, a fontosságáról, vagy olyan fogalmakról, mint a takarékosság, vagy a túlköltekezés.

Mindezt természetesen szülői felügyelet mellett. A Youth bankszámla egy meglévő, felnőtt által birtokolt Revolut számlához lehet majd kötni, így a szülők teljes hozzáférést kaphatnak majd gyermekük költéseihez, tranzakcióihoz. Ez a kontroll mellett egyéb lehetőséget is ad a szülők kezébe: megadható lesz például havi rendszerességű zsebpénz, de akár vészhelyzetben is gyors segítséget nyújthat, ha 1 másodperc alatt gyermekünk számláján lehet a szükséges összeg.

Ráadásul ezentúl a zsebpénzt sem kell utalgatni, vagy 2-500 forintosával a lurkó kezébe adni, elég egy gombnyomás, és már meg is érkezett. Az pedig ma már nem lehet kifogás, hogy mit keresne egy 7-18 éves gyereknél okostelefon, hisz pontosan tudjuk, mit keres az nála. Mi adtuk neki.

És egy plusz információ, miért is éri meg mindez a cégnek. Az edukáció ugyanis rendkívül szép küldetés, a vállalatnak a fentieken túl van még egy nagyon jó oka arra, hogy minél több fiatalt kössön a Revoluthoz. Ez pedig az, hogy amint a számlatulajdonos betölti a 18. életévét, a fiókja átvált teljes értékű Revolut számlává. Az pedig, aki egyszer talált egy jól működő, olcsó, megbízható bankszámlát, nagyon-nagyon ritkán cseréli le azt.

A Revolut hivatalosan nem erősítette meg, de a pletykák szerint még idén érkezhet Youth.

A mi dolgunk pedig csak annyi, hogy eldöntsük: ez egy szimpatikus pénzügyi innováció, vagy egy újabb lelketlen vállalati stratégia?

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!