imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

10+1 rejtett Safari-trükk

Ismered bármelyiket?

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Hamarosan jöhetnek a külsős Watch Face-ek


Az Apple Watch bemutatása óta csak az Apple hivatalos számlapjai közül válogathatunk. Ha valami újdonságra vágyunk, csak reménykedni tudunk benne, hogy a következő watchOS frissítés tartogat majd valamilyen számunkra kedves megoldást. Hamarosan talán sokkal több opciónk lesz…

Az Apple Watch, pulzusmérés ide, fitneszfunkciók oda, alapvetően mégis csak egy karóra, így az egyik legmeghatározóbb része a számlap. A felhasználók relatíve könnyen testreszabhatják az Apple által kínált lehetőségeket, mégis alapvetően erősen korlátok közé vagyunk szorulva a választási lehetőségeket illetően. Arról nem is beszélve, hogy személy szerint elég kevés számlappal vagyok kibékülve esztétikai értelemben, de ez már tényleg csak ízlés dolga.

Persze érthető az Apple – vélt – álláspontja. A vállalat mindig is szerette maximális kontroll alatt tartani a felhasználói élményt, hiszen így biztosak lehetnek benne, hogy mindenki azt a minőséget kapja, amit megálmodtak neki Cupertinóban (ideális esetben persze). Ettől függetlenül azért felmerül az emberben a kérdés, hogy mennyivel másabb lenne a helyzet, ha a felhasználók úgy váltogathatnák a számlapokat az Apple Watch-on, mint hátteret az iPhone-on – megannyi opció közül válogatva, gyorsan, egyszerűen.

Úgy tűnik, az Apple is fontolgatja a lehetőséget. A watchOS 4.3.1 kódja legalábbis erről árulkodik. A NanoTimeKit framework nevezetű komponens (amely többek közt a számlapokért is felelős) egyik log üzenete meglehetősen beszédes sort tartalmaz:

“Itt történne majd a 3rd party számlap konfigurációs csomagjának generálása“

Ebből az egy sorból persze messzemenő következtetéseket nem érdemes levonni, annyi viszont biztosan kiderül, hogy: 1.) aktuális téma a harmadik féltől származó számlapok kérdése az Apple-nél 2.) a funkció egyelőre még nincs implementálva.

Éppen ezért arra vonatkozóan sem tudhatunk semmit, bekerül-e valaha a lehetőség a watchOS-be, és igen, akkor mikor. Ideális esetben nyilván a watchOS 5-be várnánk, de most, hogy az Apple elhatározta, hogy a stabilitás érdekében visszavesz majd a fejlesztések sebességéből, nem tartanám addig vissza a levegőt, amíg viszont nem látom a funkciót.

Szerencsére rohamosan közelít a WWDC júnúis 4-i dátuma, akkor majd úgyis megtudunk mindent.

Forrás: 9to5Mac

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!