imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

10+1 rejtett Safari-trükk

Ismered bármelyiket?

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Hamarosan lényegesen leegyszerűsödhetnek a bejelentkezések az iOS-ben


A 9to5Mac szúrt ki egy fejlesztés alatt lévő funkciót az iOS 11.3 kódjában. Az élesítés után jelentősen leegyszerűsödhet egy csomó bejelentkezési folyamat.

Két évvel ezelőtt a tvOS 10-zel egy szuper kis funkciót dobott ki az Apple a Single Sign-On (SSO) személyében. Ennek lényege, hogy ha egyszer bejelentkezel iPhone-nal, iPaddel, iPod touch-csal vagy Apple TV-vel a szolgáltatódhoz, akkor onnantól kezdve automatikus bejelentkezel minden, a szolgáltató által kínált alkalmazásba is, nem kell egyesével szórakozni a jelszavakkal semmelyik készüléken. Most valami nagyon hasonló érkezhet iOS-re is, csak univerzálisabb felhasználási lehetőségekkel.

A 9to5Mac csapata a 11.3 béta megjelenése óta bőszen fürkészi a rendszer kódját, hátha valami érdekesre bukkannak. Aki keres, az talál – egy beszédes, SecureChannel nevű részletre bukkantak. Természetesen amíg nem jelenik meg hivatalosan a funkció, addig a pontos felhasználási lehetőségekkel kapcsolatban csak találgatni lehet, de nagyon úgy néz ki, egy általános bejelentkezési eljárásról lehet szó. A felhasználók így az Apple ID-juk segítségével egyszerűen beléphetnek majd különböző weboldalakra.

Mi több, úgy tűnik QR-kódon keresztül is lesz lehetőség mókolni, ami külön hasznos, tekintve hogy az iOS 11 óta a Kamera app beépített olvasóval is rendelkezik. Ezt a funkciót sikerült előhívnia a lapnak egy speciális kóddal, így egy screenshot erejéig bepillanthatunk, hogyan fog majd működni a dolog.

Azzal kapcsolatban, hogy az Apple mikor, milyen formában és célból tervezi majd kiadni a funkciót egyelőre nincsenek információink.

Forrás: 9to5Mac

Becsüljük meg a hasonló újításokat, a következő időszakban ugyanis az Apple vissza fog venni a funkciókból és a stabilitásra, megbízhatóságra fog fókuszálni iOS-en és macOS-en egyaránt.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!