imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Hamarosan már vásárolhatunk is Facebook Messengerrel


A Facebook Messenger az az alkalmazás, amit sokan nem szeretnek, de mégis fel van telepítve a telefonjukra. Akik nem iMessage-t használnak, azok a Viber és/vagy WhatsApp mellett vagy helyett nagy valószínűséggel a Facebook csevegő alkalmazását használják. Most már több mint 800 millióan.

A szám pedig csak növekedni fog, a Facebook pedig érzi, hogy óriási lehetőségek vannak a platformban – a titkos kosaras játékokon túl is. Ezért lehet már – sajnos nem Magyarországon – vele Ubert rendelni, pénzt küldeni, vagy éppenséggel akár Facebook profil nélkül is használni. És bár az alkalmazás ingyen van, tudjuk, hogy valójában semmi sincs ingyen, ezért a közeljövőben, ha óvatosan is, de direkt reklámüzeneteket kaphatunk azoktól a cégektől/oldalaktól, akikkel csevegést folytattunk.

Apple Pay
Apple Pay

Sokat elmond a Messenger iránti érdeklődésről, hogy a most bemutatásra kerülő funkciókat nem a Facebook jelentette be, hanem a The Information turkálta ki a kódból. Ebben egyértelmű üzenetek vannak arra nézve, hogy hamarosan vásárolni is tudunk majd az üzenetküldő alkalmazással. Tiszta angolsággal leírva szerepelnek a kódban a „személyes fizetés”, a „közvetlen fizetés Messengerben, amikor átveszem a terméket”, a „nincs szükség készpénzre” és egyéb, nem túl sejtelmes kitételek. A Facebook már korábban elismerte, hogy külön csapat dolgozik azon, hogy a kártyás fizetést integrálják a Messengerbe. Mark Zuckerberg külön kiemelte, hogy nagyon tetszik neki az Apple Pay.

Bárkivel partnerségre lépünk, aki ilyen fizetési módokat használ. Ha például megnézzük, hogy az Apple mit csinált az Apple Pay-jel, akkor egy elég szép innovációval van dolgunk, ami egy csomó problémás elemet eltávolít a pénzügyi tranzakciókból.

– mondta még januárban Zuckerberg, a „bárki” alatt pedig minden bizonnyal az Android és Samsung Pay fizetési módokra utalt. A három fizetési mód közül az Apple Pay a piacvezető, de nyilván a verseny a jövőben éleződni fog.

Samsung Pay
Samsung Pay

Nem tűnik valószínűnek, hogy Zuckerbergék neki akarnak menni ezzel a lépéssel a versenytársaknak. Sokkal valószínűbb, hogy inkább mindenkit magukhoz akarnak ölelni, és még nem is terhelnék ezért a rajtuk keresztül futó tranzakciókat, hanem egyszerűen élnének azzal, amiből most is: a nagyobb hirdetési felülettel, ami ezen keresztül egyre inkább személyes lesz.

Apró érdekesség, hogy találtak egy „titkos beszélgetések” pontot is, ami lehet, hogy egy jobban (?) titkosított chat funkcióra utal? Nem tudjuk, kiderül. Persze ha be nem tiltják addig Magyarországon.

Források: 9to5Mac, Apple Insider 

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!